Nieuws

Veiling eerste tweet draait uit op flop: hoogste bod amper 260 euro

De koper van de eerste tweet ooit had gehoopt zijn investering in veelvoud terug te verdienen, maar dat is flink tegengevallen.

Wat is de slechtste aankoop die jij ooit hebt gedaan? Over die vraag zal de Iraans-Maleisische zakenman Sina Estavi niet lang meer moeten nadenken. Vorig jaar betaalde Estavi 2,9 miljoen dollar (of 2,67 miljoen euro) voor een NFT van de eerste tweet ooit door Twitter-stichter Jack Dorsey. Die tweette op 21 maart 2006 de historische woorden ‘just setting up my twttr’. Estavi dacht toen een koopje gedaan te hebben, want vorige week zette hij zijn investering opnieuw te koop voor 48 miljoen dollar. Hij beloofde wel de helft van de opbrengst te schenken aan een goed doel. Maar daar had de beste man zich toch even lelijk aan mispakt.

Lees ook: Elon Musk wil Twitter open voor 43 miljard dollar

Broek gescheurd

De publieke veiling via het cryptoplatform OpenSea liep gisterenavond officieel af en op het moment dat de veilingmeester met de hamer sloeg, hadden amper 7 mensen een bod uitgebracht. Het hoogste bod bedroeg ook maar 0,09 Ethereum, dat je omgerekend ongeveer 260 euro zou opleveren. Veel minder dan wat Estavi zelf ophoestte voor de NFT. In de hoop zijn broek toch niet helemaal te scheuren aan de veiling, aanvaardt de zakenman nog steeds een goed bod. Inmiddels is iemand toch al zo gul geweest om meer dan 10.000 dollar te bieden. Aan Coindesk laat Estavi verstaan zijn NFT enkel te willen verkopen als het bod interessant genoeg is. Je kan ook nog steeds je kans wagen als je eigenaar wilt worden van de eerste tweet ooit en wat cryptomunten op overschot hebt.

Hoewel zelfs de meest idiote NFT’s al voor miljoenen dollar zijn verkocht, kan het niet elke keer prijs zijn. Misschien had de verkoper ook wel zijn reputatie wat tegen. In februari viel de Iranese politie binnen bij zijn cryptobedrijf Bridge Oracle wegens ‘het verstoren van het nationale economische systeem’. Daarbij zou Estavi zelf ook aangehouden zijn geweest.

Lees ook: Zijn NFT’s de toekomst van bezittingsrecht?

NFTontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen