Nieuws

Amazon Prime Day gaat door op 12 en 13 juli: dit moet je weten

Het jaarlijkse koopjesfestival van Amazon zal dit jaar weer in juli doorgaan. Dit moet je weten om klaar te zijn voor Prime Day.

Amazon heeft de data voor Prime Day 2022 bevestigd. De eerste deals zullen in de ochtend van 12 juli verschijnen en lopen tot en met 13 juli. Om je tijdig in de juiste stemming te brengen zullen Prime-members vanaf 21 juni al toegang kunnen krijgen tot exclusieve deals. Na twee uitzonderlijke jaren knoopt Amazon weer aan met de traditie om zijn jaarlijkse koopjesfestival in juli te organiseren. In 2020 moest Amazon omwille van de pandemie uitwijken naar oktober, en vorig jaar ging Prime Day al in juni door. Amazon organiseert het evenement in 20 landen.

Tijdens Amazon Prime Day staan veel producten in afslag op de webwinkel. De eerste editie vond plaats in 2015 en sindsdien is het koopjesfestival elk jaar groter en groter geworden. Volgens Amazon zouden tijdens de editie van 2021 meer dan 250 miljoen producten verkocht zijn. Tegenwoordig duurt het evenement meestal twee dagen. Sinds enkele jaren mag ook amazon.nl delen in de pret.

Hoe doe je mee met Prime Day?

Uiteraard kan je ook vanuit België je slag proberen slaan tijdens Prime Day. Daarvoor moet je wel een Prime-abonnement bezitten. Amazon heeft nog geen Belgische website, dus als Belgische consument sluit je dit best af bij de Nederlandse website. Dat kost je maar 2,99 euro per maand. Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor Amazon Duitsland of Amazon Frankrijk. Daar kost het abonnement wel een paar euro meer, maar het aanbod van de webwinkel is ook wel groter. Amazon heeft de prijzen van zijn abonnementen opgeslagen in de Verenigde Staten, maar dat lijkt in Europa (voorlopig?) nog niet aan de orde.

Met een Prime-abonnement kan je overigens meer dan shoppen tijdens Prime Day. Amazon geeft de volgende extraatjes voor zijn abonnees:

  • Gratis bezorging
  • Prime Video
  • Onbeperkte cloudopslag voor foto’s
  • Gratis game-content en toegang tot Twitch

Lees hier alles over Amazon Prime Day. Wat ga jij kopen?


Dit artikel verscheen origineel op 29/04/2022. Laatst bijgewerkt op 16/06/2022 met de officiële datum van Amazon Prime Day 2022.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business