Twitter

Twitter lanceert nu eindelijk zijn langverwachte experiment met Clubhouse-achtige live audio-gespreksgroepen ook op Android.

Twitter is al een tijdje bezig met het stelselmatig uitrollen van zijn eigen Clubouse-alternatief, genaamd Spaces. Vorig jaar zagen we de functie onder meer op de webversie en iOS verschijnen. Het platform meldde gisteren via een tweet dat daar nog eentje bijkomt, namelijk Android. Met Spaces krijgen gebruikers toegang tot audio-kamers waar ze samen kunnen zitten om te praten over allerlei onderwerpen.

Gebruikers die toegang krijgen tot de functie kunnen deze terugvinden door onderaan in de app op het nieuwe tabblad met het logo van een microfoon te klikken. Hiermee krijgen ze een interactiemenu te zien waarmee ze doorheen allerlei beschikbare Spaces kunnen bladeren, of zelf eentje kunnen opstarten. De functie is voorlopig enkel nog maar beschikbaar in het Engels. Het wordt dus nog even wachten tot wij er ook in België en Nederland mee aan de slag kunnen.

Spaces werd door Twitter reeds in 2020 in het leven geroepen. De feature maakte inmiddels enkele ontwikkelingen door, zoals de mogelijkheid om audio op te nemen, zelf een Space op te starten en om met meerdere personen het gesprek te leiden. Hoe dan ook koos Twitter steeds voor een gecontroleerd uitrollen. Vorig jaar in juni kregen iOS-gebruikers als eersten de feature op hun app. Het is niet duidelijk waarom Android nu juist bijna een jaar moest wachten.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.