Facebook Messenger app

Meta is van plan om Messenger terug te brengen naar de Facebook-app. Wanneer is niet geweten.

Dat blijkt uit gelekte memo’s die The Verge kon inkijken. Facebook gaat de afsplitsing van Messenger terugdraaien, dat wil zeggen dat je de berichtenapp in de toekomst weer zal terugvinden in de Facebook-app zelf, daarmee zou het socialmediaplatform alles weer centraliseren, net zoals bijvoorbeeld in TikTok het geval is.

Over TikTok gesproken, Facebook voelt de hete adem al langere tijd. Uit de memo’s van het bedrijf blijkt dat Mark Zuckerberg & co. al een tijdje werken aan een totaalrenovatie van de nieuwsfeed. Daarbij zouden posts, Reels en andere korte video’s terug meer aandacht krigjen. Vandaag is een nieuwsfeed in Facebook voor een heel groot deel ook reclame.

Toch zal Facebook hier op zoek moeten gaan naar een soort gulden middenweg, je kan natuurlijk niet zomaar gaan snijden in die advertentie-inkomsten, het is de melkkoe van het socialmediaplatform. Het is niet geweten wanneer Meta al deze vernieuwingen gaat doorvoeren op Facebook. De terugkeer van Messenger naar de app is ook nog niet bekend.