Nura lanceert NuraTrue Pro-oortjes met ‘AptX lossless geluid’

NuraTrue Pro van Nura
Altijd al willen weten wat het beste geluid is voor jou? Maak dan kennis met de NuraTrue Pro's van Nura die z'n geluid automatisch op jou afstemt.

Nura trapte in 2018 af met een Kickstarter-campagne van de Nuraphones; een draadloze hoofdtelefoon met een twist. Het werd namelijk de eerste hoofdtelefoon die zelfstandig een geluidsprofiel voor specifieke gebruikers kon aanmaken. Niet op basis van muziekvoorkeuren, maar juist op afwijkingen in het gehoor van de gebruiker. Daarvoor speelt Nura specifieke tonen af en neemt de Nuraphone voor korte tijd tonen op die terugkeren uit de gehoorgang. Met een levendige geluidservaring als gevolg. Niet zonder succes: het bedrijf lanceert nu zijn derde product, de NuraTrue Pro, waarbij het bedrijf Qualcomms AptX Lossless-technologie inzet.

NuraTrue Pro met ‘lossless geluid’

Het concept dat Nura in 2018 introduceerde – met het opnemen van geluiden uit de gehoorgang – is wedergekeerd met de NuraTrue Pro’s. De eerste keer dat de NuraTrue Pro’s worden verbonden met een telefoon, maakt Nura dan ook een geluidsprofiel aan voor degene die de oortjes draagt. Zit je in een stille ruimte, dan neemt dit proces ongeveer één tot twee minuten de tijd, stelt de fabrikant. Is het profiel niet naar wens dan kun je het proces altijd een tweede keer doorlopen. Volgens Nura zal een gebruiker de beste ervaring hebben als de setup in een volledig stille ruimte plaatsvindt; op die manier beïnvloeden andere geluiden het proces niet.

Met zo’n aangepast geluidsprofiel weet Nura zich te onderscheiden van de concurrentie, maar het is geen nieuwe functie. Nura’s huidige NuraTrue-oortjes bevatten dezelfde functionaliteit. Nura wil de Pro-variant dan ook vooral doen opvallen op andere vlakken, zoals met de Qualcomm AptX Lossless-technologie. Deze technologie is ervoor ontwikkeld om de datadoorvoer van bluetooth te verhogen, in dit geval zelfs tot aan het ‘lossless’-stadium. Dit betekent dat je met deze draadloze oortjes in de praktijk dezelfde geluidskwaliteit mag verwachten als bij vergelijkbare bedrade oortjes.

Op het gebied van geluidskwaliteit heeft Nura tot slot samengewerkt met Dirac om zijn eigen versie van ruimtelijk geluid (spatial audio) te ontwikkelen. Het geluid van de NuraTrue Pro-oortjes zal met deze technologie volgens Nura ‘ruimtelijker overkomen’, ondanks de beperkte ruimte voor drivers.

Adaptieve ruisonderdrukking

Functioneel bieden Nura’s draadloze oortjes verder ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking die zich aanpast aan de omgeving, bluetooth 5.3 met multipoint-ondersteuning en een verbeterde microfoon-opstelling met ‘boneconducting’ sensoren om je stem beter op te vangen.

De NuraTrue Pro’s kunnen op één batterijlading maximaal 8 uur muziek afspelen. In de bijgeleverde case zit voldoende energie om de oortjes maximaal twee keer bij te laden, waardoor de oortjes met de meegeleverde case tot 24 uur meegaan. Het opladen van deze case kan draadloos, of via de usb-c-poort die aan de achterzijde is gepositioneerd.

Te koop via Kickstarter

Nura lanceert zijn producten altijd eerst via Kickstarter. Dat is niet anders met de NuraTrue Pro. Via Kickstarter zijn de oortjes te koop voor 359 euro. Degenen die snel instappen kunnen de oortjes op Kickstarter aanschaffen tegen Early Bird-tarieven van 199 dollar; let wel, dit tarief loopt voor korte tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business