Nieuws

Samsung verkocht bijna 10 miljoen foldables in 2021

Dr TM Roh Samsung
In een blogpost ter promotie van het aankomende Unpacked-event op 10 augustus, geeft Samsung aan dat het in 2021 bijna 10 miljoen vouwbare smartphones heeft verkocht.

Het artikel werd geschreven door Dr. TM Roh, President & Head of MX Business en kijkt naar de geschiedenis van de Samsung foldables. Sinds het eerste exemplaar in 2019 op de markt verscheen, is het segment enorm gegroeid. De tien miljoen exemplaren die vorig jaar verscheept werden, waren er dan ook 300 procent meer dan in 2020.

Het is wel belangrijk om dit getal in perspectief te plaatsen. Het lijkt immers veel, maar Samsung verkocht in 2021 een totaal van 272 miljoen smartphones (aldus IDC) en daar is 10 miljoen natuurlijk maar een klein percentage van. Of het “mainstream moment voor vouwbare smartphones” dan ook echt voor de deur staat zoals de titel van de blog doet uitschijnen, valt af te wachten.

Hoe dan ook, Samsung bevindt zich in de ideale positie om de markt van de foldables verder te blijven domineren. We verwachten dat er binnen enkele weken een nieuwe Galaxy Z Fold en Z Flip zullen aangekondigd worden die een verdere verfijning zullen betekenen van eerdere generaties. Merken zoals Oppo, Huawei en Xiaomi hebben dan wel allemaal hun eigen modellen gelanceerd, maar proberen eerder bij te benen dan te concurreren met Samsung. Als Apple de komende jaren echter met een vouwbare smartphone komt zoals de geruchten dat aangeven, zou het landschap er wel eens snel anders uit kunnen zien. Afwachten maar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business