Nieuws

Gurman: hole-punch notch iPhone 14 Pro is groter dan verwacht

iPhone 14 Pro
© Unsplash
Niet twee, maar één grotere hole-punch notch zal plaatsnemen in het scherm van de iPhone 14 Pro, dat stelt geruchtenverspreider Mark Gurman.

Met nog minder dan één week te gaan tot het lanceringsevenement van de iPhone 14 serie, worden steeds meer details gekristalliseerd. Zo wordt er ditmaal meer duidelijk over de gedaante van Apples hole-punch notch op de iPhone 14 Pro. Eerder dit jaar werd bekend dat Apple op de Pro-modellen af zou stappen van de notch die we sinds de iPhone X kennen. In de plaats zou ervan zouden er twee hole-punch notches bovenaan het scherm worden geplaatst, zoals we die kennen van Android-telefoons. Geruchtenverspreider Gurman zegt nu te weten dat er niet twee, maar één hole-punch notch aanwezig is.

Hole-punch notch iPhone 14 Pro

Tenminste: dat is hoe gebruikers de twee gaten in het OLED-scherm zullen waarnemen. Volgens de Bloomberg-journalist zijn er namelijk nog altijd twee afzonderlijke hole-punch notches in het scherm aanwezig. Om de inkepingen minder te laten opvallen zou Apple er nu voor hebben gekozen om met een softwarematige aanpassing beide inkepingen aan elkaar te koppelen. Dit betekent simpelweg – voor zover nu bekend is – dat de pixels tussen de twee inkepingen softwarematig zijn uitgeschakeld. Hierdoor oogt het volgens Mark Gurman als een pilvormige inkeping.

Hoewel de pixels softwarematig zijn uitgeschakeld, betekent dit niet dat Apple de ruimte ongebruikt laat. De ruimte zou namelijk gebruikt worden voor de oranje en groene privacy-indicatoren in iOS bij het gebruik van je microfoon en camera. Dat meldt 9to5Mac op basis van bronnen. Voorheen moest Apple deze indicatoren telkens naast de notch weergeven, maar nu er ruimte is in de notch kwam de techgigant uit Cupertino dus met een andere oplossing.

‘Gerucht uit leveranciersketen’

Dat in eerdere geruchten werd gesproken over een tweetal hole-punch notches, heeft vermoedelijk te maken met de herkomst van deze details, namelijk uit de leveranciersketen. 3D-afbeeldingen van de iPhone 14 Pro (Max) toonden daarbij twee afzonderlijke inkepingen. Apples keuze om deze twee inkepingen middels software aan elkaar te koppelen, was daarop niet zichtbaar.

Uiteraard gaat het nog altijd om geruchten. Neem het dus gerust met een korrel zout. Gelukkig hoef je niet lang meer te wachten tot het lanceringsevenement van de iPhone 14 serie dat plaatsvindt op 7 september. Tijdens dit event wordt naar verwachting ook de Watch Series 8 en Watch Pro onthult. Wil je alvast de laatste details van de nieuwe iPhone tot je nemen? Lees dan ons overzichtsartikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business