apple usb-c airpods mac

Apple start de voorbereidingen om zijn producten te adapteren naar usb-c. Aanleiding is de universele oplader die de EU goedkeurde.


Nadat de EU officieel heeft gestemd over de universele oplader met usb-c, is Apple begonnen met de voorbereidingen voor usb-c-adaptatie. Enkele producten van het merk waren al eerder aangepast naar usb-c, zoals de MacBook Pro en iPad Pro. Voor de iPhone en AirPods is Lightning dan nog weer van toepassing, terwijl de Apple Watch al draadloos oplaadt via MagSafe.

Dankzij de nieuwe wet die eraankomt vanuit de EU, kunnen we tegen 2024 dus op één soort oplader voor alle Apple-producten rekenen. Apple zou nu alvast met de volgende generatie AirPods beginnen, zowel de reguliere uitvoering als de Pro en Max. Accessoires voor Mac zoals de Magic Mouse, Keyboard en Trackpad zouden eind 2023 al overgeschakeld kunnen worden. De verwachting bestaat ook dat de iPhone 15 oplaadbaar zal zijn via usb-c.

Apple was tegenstander van USB-C

Apple stribbelde in het verleden al tegen wanneer het aankwam op de universele oplader die de EU wou introduceren. Nu voert het toch noodgedwongen de usb-c-adaptatie door op al zijn apparaten. De kans is echter reëel dat Apple op termijn alle producten draadloos oplaadbaar zal maken via zijn MagSafe-technologie.Gerelateerde artikelen

Kogel door de kerk: Europa keurt universele oplader goed

De invoer van een universele oplader in Europa komt nu wel heel dichtbij. De Europese Unie en de lidstaten zijn het erover eens geraakt.

Nieuwe iPhones komen zonder oplader: Houdt Apple zichzelf voor de gek?

Apple heeft bij de iPhone 12-presentatie allerlei toeters en bellen tentoongesteld van zijn nieuwe smartphones, maar de meest ingrijpende ‘vernieuwing’ lijkt hetgeen te zijn wat afwezig is: een oplader.
Voor Apple moet je Maxime niet bellen. Goede audio vindt ze wel erg belangrijk. Verder doet ze niets liever dan Windows binnenstebuiten keren.