Nieuws

Netflix-profiel kan nu overgezet worden

Netflix app profiel overzetten abonnement
Je kan spoedig je profiel op Netflix overzetten naar een ander abonnement. Zo blijven al je instellingen en kijkgeschiedenis bewaard.

Netflix is nu begonnen met de functie uit te rollen naar gebruikers over heel de wereld. Kort samengevat kun je je Netflix-profiel overzetten op een ander abonnement. In je gebruikersprofiel zit je kijkgeschiedenis, je lijst van opgeslagen films en series, je gepersonaliseerde aanbevelingen en andere persoonlijke instellingen. Je raakt dus niets kwijt als je bijvoorbeeld verhuist of je relatie eindigt, aldus de streamingdienst.

Delen van Netflix-account tegengaan

Als je je ouderlijk huis verlaat, zou je eigenlijk evengoed op hetzelfde Netflix-account kunnen blijven in plaats van je eigen abonnement te starten. Maar Netflix verbiedt het delen van een account nog altijd en probeert het zoveel mogelijk te voorkomen. Momenteel experimenteert de streamingdienst alleen nog maar in Zuid-Amerika met een maatregel zoals een tarief voor het delen van accounts tussen meerdere huishoudens.

Het ziet er nog altijd niet naar uit dat deze beperking ook naar Europa of de Verenigde Staten zal komen. De uitrol van de functie om je Netflix-profiel over te zetten naar een ander abonnement, lijkt evenwel een extra stap in de richting van het minder delen van accounts. Eerder deze week kondigde Netflix ook al hun Basic-abonnement met advertenties aan, maar dat abonnement is tot nog toe niet beschikbaar in België.

Update 19/10/2022: Netflix heeft in hun verslag van het derde kwartaal aangegeven dat ze plannen om begin 2023 het deeltarief voor accounts “breder” dan Zuid-Amerika uit te rollen. De kans wordt dus groter dat deze verandering ook naar België komt in de loop van volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business