Nieuws

EDPnet wil beschermd worden tegen schuldeisers

EDPnet
© Edpnet
EDPnet, de kleine Belgische telecomoperator, zit in moeilijke papieren en vraagt bescherming tegen schuldeisers.

EDPnet, een alternatieve telecomoperator voor Belgische consumenten, heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Data News vernam dat het bedrijf de procedure al op 31 oktober opstartte. Toch hoeven klanten niet meteen te vrezen voor hun internetaansluiting: voorlopig zal die gewoon blijven werken.

Hoewel de nv bescherming tegen schuldeisers vroeg, lijkt het er niet op dat de telecomoperator failliet gaat. Aan Data News werd eveneens bevestigd dat er niet naar een overnemer gezocht wordt. De procedure die op 31 oktober in werking trad, zorgt voor een korte bescherming ten opzichte van éen of meerdere eisers. De bescherming is dus beperkt in de tijd en eindigt op 15 december. Dat wijst erop dat ze bij EDPnet verwachten dat de storm weer overtrekt.

EDPnet zelf niet failliet

Of de storm bij de telecomoperator daadwerkelijk overtrekt, zal nog moeten blijken. Bij de provider lijkt het echter slechts te druppelen, zeker in vergelijking met enkele andere bedrijven rond de operator. Het gaat om de bedrijven van Philip Deutz, die naast EDPnet ook eigenaar is van Clancy bv, EDP Admin bv, EDP Systems C en T nv en Talessa bv. Bij het toekennen van de bescherming voor EDPnet, werden deze bedrijven stuk voor stuk failliet verklaard.

Wat dat precies wil zeggen voor het voortbestaan van de internetprovider is nog onduidelijk. In principe staan de bedrijven allemaal los van elkaar, al blijkt dat in de praktijk niet steeds het geval te zijn. Sommige EDPnet-servers staan bijvoorbeeld bij een ander bedrijf ingeschreven. Meeste bedrijven staan bovendien op hetzelfde adres in Sint-Niklaas ingeschreven. Hoe en op welke manier dat kluwen ontward zal worden, zal voor een groot deel bepalen op welke manier EDPnet verder kan.

Klanten van de telecomoperator hoeven vooralsnog niets te vrezen. Ze zouden van de hele situatie eigenlijk niets mogen merken. Hun internettoegang blijft gewoon gewaarborgd.

edpnetnieuwsslidertelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals