Nieuws

Ex-Waze-CEO introduceert sociaal medium voor niet-extremisten

Post is een nieuw sociaal medium van ex-Waze-ceo Noam Bardin. Het sociale medium zegt een platform te willen bieden voor beschaafde gesprekken en ‘echte’ mensen.

Nu Twitter in zwaar weer verkeert ziet ex-Waze-CEO Noam Bardin zijn kans schoon voor de lancering van Post. Bardin ziet Post overigens niet als directe opvolger van het huidige Twitter. Post moet juist een platform bieden aan échte mensen die een plek zoeken voor beschaafde gesprekken. Opvallend is dat het platform bij de introductie expliciet benoemt dat het geen behoefte heeft aan extremisten en zich wil focussen op meer ‘gematigde’ stemmen.

Tegelijk stelt Post dat het veel waarde hecht aan vrijheid van meningsuiting en dat er geen ruimte is voor censuur. Overheden die censuur willen toepassen zijn bij Post niet aan het juiste adres; volgens het kersverse sociale medium zal censuur “van welke regering dan ook” worden aangevochten. Wat Post betreft heeft iedereen recht heeft op leven, vrijheid en het achtervolgen van geluk. Bardin zegt dat dit motto centraal staat op Post en dat mensen die zich daar niet in kunnen vinden, ‘niet passen’ op het sociale medium.

Wachtlijst voor Post

Degenen die gebruik willen maken van Post moeten voorlopig nog wel geduld hebben. Het platform werkt namelijk met een wachtlijst voor nieuwe gebruikers. De teller van deze lijst staat inmiddels op 124.000; onbekend is of gebruikers die worden toegelaten, van dit getal worden afgetrokken. Ook is op dit moment nog ongeweten hoe snel de lijst wordt afgewerkt.

Qua werking lijkt Post veel op Twitter. Mensen kunnen berichten plaatsen, liken, delen en reageren op berichten. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om nieuwsberichten via Post te kopen. Het sociale medium zou daarvoor een ervaring willen bieden die gelijkstaat aan Blendle, dat lange tijd in Nederland actief was. Via die app kon je losse nieuwsartikelen van verschillende uitgevers kopen en lezen, zonder naar de uitgever te worden doorgestuurd.

Strenge contentmoderatie

Duidelijk is verder dat Post zich, in tegenstelling tot het Twitter van Musk, een strenge vorm van contentmoderatie zal aanhouden. Hiervoor heeft Post medewerkers in dienst, maar het zal de hulp van de community gebruiken om nog effectiever op de regels te kunnen handhaven. Onbekend is op welke manier de community kan bijdragen aan de handhaving van regels op Post.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business