Nieuws

Donald Trump mag weer op Twitter

Twitter
© iStock
Elon Musk geeft Donald Trump weer toegang tot Twitter. Dat besluit nam Musk na het afnemen van een gebruikerspoll.

Hoewel Elon Musk kort na zijn overname van Twitter nog stelde dat Donald Trump niet zomaar terug op Twitter zou mogen, lijkt de nieuwe Twitter-baas alweer van gedachten veranderd te zijn. Afgelopen weekend tweette Musk een poll: of de gebruikers van Twitter vonden dat Trump terug op zijn account mocht of niet. Meer dan 15 miljoen accounts brachten hun stem uit, waarvan uiteindelijk een kleine meerderheid (51,8 procent) ja stemde.

Eerst reageerde Musk dat “134 miljoen mensen de poll hebben gezien”. Dat statement zou een argument kunnen zijn tegen de opinie dat Twitter leegloopt sinds zijn overname. Na de pollresultaten tweette hij “Het volk heeft gesproken. Het account van Trump zal hersteld worden.” Vrijwel meteen daarna werd Trumps account, met meer dan 80 miljoen volgers, terug beschikbaar gesteld. De ex-president van de VS heeft evenwel nog niets getweet sinds hij weer toegang kreeg. Mogelijk wil hij zich blijven focussen op zijn eigen platform, Truth Social. Daar heeft hij wel een pak minder volgers, slechts een paar miljoen.

Alex Jones mag niet terugkomen

Donald Trump mocht dan misschien wel terugkomen naar Twitter, maar daarmee staat de toegangspoort nog niet wagenwijd open. Op de vraag of de controversiële podcastmaker en content creator Alex Jones terug naar Twitter mocht komen, antwoordde Elon Musk simpelweg “Nee”. Het ziet er dus niet naar uit dat alles kan en mag onder Musks bewind, zoals eerder werd gedacht.

Waar wel barsten zichtbaar zijn: de moderatie op copyrightbreuken. Gebruikers begonnen massaal volledige films en episodes van series op Twitter te delen; in fragmenten van 2 minuten per keer. Gezien de recente massaontslagen lijkt het erop dat deze inbreuken niet zo snel behandeld zullen worden als voorheen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business