Nieuws

Itsme lanceert batch signing

itsme sign ondertekenen batch signing authenticatie app
© ItsMe
Je kan vanaf nu meerdere documenten tegelijk ondertekenen via de authenticatie-app itsme. Zo hoef je nog maar één keer je code in te voeren.

De authenticatie-app itsme is voornamelijk gekend voor het inloggen bij online overheidsdiensten. Maar het is al sinds begin 2019 ook mogelijk om er documenten mee te ondertekenen. Alleen moest dat tot nu toe één per één. Je moest dus iedere keer weer je actie bevestigen door je itsme-code in te voeren. Particulieren hoeven niet zo vaak meerdere documenten tegelijk te tekenen, maar bij werknemers zoals bijvoorbeeld verzekeraars en HR-medewerkers komt het wel vaak voor.

Voor die tweede categorie heeft het authenticatieplatform dus nu batch signing gelanceerd. Daardoor moet de gebruiker voor meerdere documenten slechts één keer bevestigen via de app door hun code in te voeren. De documenten worden op exact dezelfde manier ondertekend dan wanneer ze één voor één behandeld werden. Elk document krijgt namelijk nog steeds een eigen handtekening met een eigen handtekeningcertificaat. Itsme Sign – zo heet het handtekeningdeel van de app – maakt gebruik van de gekwalificeerde handtekening zoals bepaald door de EU. Die wordt wettelijk gelijk gesteld aan een fysieke handtekening.

Gebruik van itsme Sign en batch signing

Wil je itsme Sign gebruiken om je documenten te ondertekenen, zij het individueel of via batch signing, is daar wel ondersteuning voor nodig. Het bedrijf dat de documenten opmaakt, dus bijvoorbeeld een bank of een sociaal secretariaat, moet namelijk de optie daartoe voorzien. Volgens het authenticatieplatform zouden meer dan 600 bedrijven de dienst al aan hun klanten bieden. Aan de kant van de handtekeningplatformen zoals Doccle en Adobe Acrobat Sign, is itsme Sign al wijd beschikbaar. Bedrijven die een dergelijk platform gebruiken, kunnen zo dus makkelijk de manier van digitaal ondertekenen activeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business