Nieuws

Samsung gaat 5G-technologie van Huawei gebruiken

Huawei
© iStock / HJBC
Huawei maakt bekend dat Samsung Electronics een licentie heeft verkregen om gepatenteerde 5G-technologie te mogen gebruiken.

Vorige week kondigden Huawei en OPPO al een soortgelijke samenwerking aan. Een aantal patenten, die vooral te maken hebben met 5G- en Wi-Fi-technologie, worden beschikbaar gesteld onder licentie. Daardoor kan OPPO in zijn telefoons gebruik maken van technologie die door Huawei werd ontwikkeld. Naast draadloze verbindingstechnologie kreeg OPPO ook een licentie om verschillende audiovisuele codecs te gebruiken.

Naast OPPO mag nu ook Samsung gebruik maken van Huawei-technologie. Zowel Huawei als Samsung treden echter niet in detail over wat dat precies betekent. Geweten is dat het gaat om een licentie met betrekking tot 5G-technologie, maar niet om welk deel daarvan. Of het dus gaat om een modem om in smartphones in te werken, of om technologie om het netwerk uit te bouwen, is niet bekend.

Samsung en OPPO zijn niet de enige bedrijven die Huawei’s technologie gebruiken. Maar liefst 20 techbedrijven hebben licenties lopen bij de Chinese producent. Hoewel Huawei ooit een grote speler was op de smartphonemarkt, werd die positie grondig verstoord door een Amerikaans boycot van het merk. Eerst mochten de telefoons niet meer verkocht worden op Amerikaans grondgebied en daarna mochten ze geen gebruik meer maken van belangrijke Amerikaanse technologieën. Huawei geeft nu zelf licenties uit voor de technologie die ze ontwikkelen om te overleven.

Dat lijkt het voorlopig vrij goed te doen. Tussen 2019 en 2021 zou het Chinese bedrijf tussen de 1,2 en 1,3 miljard dollar verdiend hebben aan verschillende licenties. Ook in de toekomst zal Huawei waarschijnlijk nog verschillende licenties uitgeven. Het bedrijf zet dan ook sterk in op de ontwikkeling van nieuwe technologieën: meer dan de helft van alle Huawei-werknemers zijn onderzoekers. De kans is dus groot dat er in jouw volgende smartphone een deeltje Huawei zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business