Nieuws

Samsung en Huawei delen meer patenten

Huawei en Samsung delen patenten
Hauwei maakte bekend een aantal patenten te delen met Samsung. Nu krijgt ook Huawei licenties voor Samsung-technologie.

Huawei maakte een aantal dagen geleden bekend dat het nauwer zou gaan samenwerken met merken als OPPO en Samsung. Beide bedrijven verkregen van Huawei licenties om hun 5G-technologie te gaan gebruiken. Als tegenprestatie mag Huawei een aantal patenten van Samsung in de V.S. gebruiken.

Samsung Electronics zal dus Huawei-technologie kunnen gebruiken en andersom. Dat komt door een overeenkomst die beide bedrijven sloten in 2019. Na een ruzie over patenten, stapten de techgiganten in een wederzijdse licentie-overeenkomst. Dat Huawei en Samsung nu opnieuw octrooien met elkaar delen, wijst erop dat de overeenkomst uit 2019 verlengd werd.

Kreeg Samsung toegang tot 5G-technologie, dan krijgt Huawei toegang tot Koreaanse technologie voor smartphones. Die technologie gaat alle kanten uit: tussen de gedeelde patenten zitten er over opladen, camera’s, beeldschermtechnologie en andere velden. Ook op het vlak van telecommunicatie en 5G deelt Samsung zijn kennis met Huawei.

Voor Huawei is het erg belangrijk om geld te kunnen verdienen aan de technologie die het ontwikkelt. Sinds het Amerikaanse boycot van het Chinese merk, moet het bedrijf naar andere inkomstenbronnen op zoek. Die lijkt het ook goed gevonden te hebben. Inmiddels heeft Huawei patentdeals lopen met zo’n 20 bedrijven, waaronder OPPO en Samsung. Die deals houden niet alleen in dat octrooien gedeeld worden: om de waarde van de patenten te evenaren, volstaan andere patenten niet altijd en wordt er bijbetaald. Op deze manier wist Huawei tussen 2019 en 2021 tussen de 1,2 en 1,3 miljard dollar te verdienen.

Wat de impact van de licentie-overeenkomst tussen Samsung en Huawei precies zal zijn voor de verdere ontwikkeling van 5G in het algemeen, of smartphones door Huawei en aanverwante merken, daarvoor is het momenteel nog afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business