Nieuws

Samsung trekt voormalig designer Mercedes Benz aan

Samsung
Top designer bij Mercedes Benz vervoegt management van Samsung.

Van automobiel naar mobiele telefonie, het blijkt een kleinere stap dan je op het eerste zicht zou denken. Samsung zocht iemand om hun Mobile eXperience (of MX) Design Team te leiden en vond die persoon in Hubert H. Lee, tot voor kort nog hoofd van design bij Mercedes Benz China. Lee krijgt meteen ook de titel van Executive Vice President op zijn nieuwe visitekaartjes. EVP, als er niet genoeg plaats meer is.

Wie

De voormalige designer bij het Duitse automerk beperkte zijn activiteiten niet alleen tot China, maar overzag ook de designteams in de Verenigde Staten. Niet onlogisch, hij studeerde er onder andere aan de Rhode Island School of Design.

De Koreaans-Amerikaanse Lee had intussen ruim 20 jaar op de teller staan bij Mercedes. Als Chief Design Officer stond hij onder meer aan het hoofd van de Design Centers in Shanghai en Beijing. Hij ontwierp een futuristische versie van de Mercedes Silver Arrow, was mee verantwoordelijk voor de evolutie van de CLS en natuurlijk staat er met de EQS intussen minstens ook één elektrische wagen in zijn portfolio te blinken. Maar Hubert Lee werkte ook mee aan de Mercedes Benz Vision GT, een digitale sportauto die destijds speciaal voor de game Gran Tourismo 6 werd ontworpen.

Toekomstige taken

Zijn invloed zal nog niet meteen te merken zijn en hoogstwaarschijnlijk gaan we pas in 2024 zijn bijdrages kunnen beginnen bewonderen. Het ontwerp van de Samsung Galaxy S23 is bijvoorbeeld intussen vrij bekend, daar gaat niet echt nog veel aan veranderen. Vermoedelijk liggen veel designplannen voor volgend jaar ook al wel vast, dat zijn geen beslissingen die een week op voorhand worden genomen. Maar daar gaat de nieuwe chef design misschien al wel zaken naar zijn visie kunnen aanpassen. Wie weet, misschien wel op een Galaxy S24.

Het wordt in elk geval interessant wat een frisse nieuwe blik, zeker uit een andere sector, gaat betekenen voor toekomstige versies van onder andere de Galaxy Tab, de S- en Z-series en de Galaxy Watch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business