Nieuws

Apple maakt batterijreparaties flink duurder

Apple batterijreparaties
Apple heeft op zijn website bekendgemaakt de tarieven voor het vervangen van een batterij vanaf maart te verhogen. Het gaat om een stijging van maximaal 60 euro.

Niet alle Apple-apparaten vallen onder de prijsstijging. Apple meldt bijvoorbeeld dat klanten de batterijen van hun iPhone 14-serie toestel na maart nog aan de oude tarieven laten vervangen. De prijsverhoging geldt dus enkel voor de iPhone 13 en ouder. Ook zien klanten de tarieven van MacBook en iPad-batterijreparaties stijgen. De tarieven gelden enkel voor reparaties die niet onder Apples fabrieksgarantie vallen.

Apple-tarieven batterijvervanging

Vanaf 1 maart 2023 verhoogt Apple dus de tarieven voor het vervangen van MacBook, iPhone en iPad-batterijen. Apple rekent vanaf dat moment 24 euro extra aan voor iPhone-batterijen. Daarmee komt een batterijvervanging op de iPhone 12 en 13 uit op 99 euro. Heb je een iPhone SE of 8 in bezit, dan betaal je voortaan 79 euro. Vervangingskosten voor iPhone 14-serie batterijen blijven zogezegd gelijk, met een reparatiekost van 114 euro.

Ook het vervangen van iPad-batterijen wordt vanaf maart duurder. Eigenaren van de basismodellen, onafhankelijk van in welk jaar deze werd uitgebracht, hebben wel geluk: zij blijven gespaard. Voor de iPad Mini, Air en iPad Pro-tablets gaat het telkens om een stijging van 40 euro. Daarmee kost de iPad Mini-accuvervanging voortaan geen 109 maar 149 euro. Voor iPad Pro-tablets kost een nieuwe batterij 1 maart 259 euro.

MacBooks spannen de kroon als het gaat om de kosten voor batterijvervanging. Laat je per 1 maart de batterij op je MacBook Air vervangen dan kost je dit 185 euro (stijging van 36 euro). Klanten met een MacBook of MacBook Pro zien de reparatiekost stijgen naar 289 euro.

Apple Self Service Repair

Volgens 9to5Mac is te verwachten dat Apple de tarieven ook doorvoert in zijn Self Service Repair-programma. Met deze dienst kunnen gebruikers zelf hun iPhone repareren. Vaak liggen de kosten van onderdelen in dit programma gelijk aan die bij Apple servicecentra. Hiermee ontmoedigt het techbedrijf vermoedelijk ‘minder technisch onderlegde’ klanten van het zelf uitvoeren van zulke reparaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business