Nothing Phone (2) krijgt een high-end Snapdragon-chipset

Nothing Phone (2)
Uit het niets kwam Nothing tijdens MWC 2023 met een aankondiging over zijn Phone (2). Nothing-CEO Carl Pei onthulde aldaar de chipsetkeuze voor zijn tweede smartphone.

Geheel onverwachts hield Nothing een kort evenement tijdens MWC in Barcelona. Een nieuwe telefoon moest het alvast niet zijn; Carl Pei had eerder al laten blijken dat het toestel pas later dit jaar verschijnt. Wel gaf de Britse start-up tijdens het evenement prijs dat zijn tweede smartphone wordt aangedreven door een ‘high-end Qualcomm Snapdragon Gen 8-chipset’.

Specificaties Nothing Phone (2)

Pei en de aanwezige Qualcomm-CEO Cristiano Amon deden geen uitspraak over de exacte chipset die voor de Phone (2) werd uitgekozen. Vermoedelijk loopt de race tussen de Snapdragon 8+ Gen 1 en Snapdragon 8 Gen 2. Hoewel de eerstgenoemde chipset inmiddels al bijna een half jaar oud is, is het nog altijd een high-end chipset die begin 2023 menig high-end smartphone aandrijft. Bovendien is zo’n oudere chipset goedkoper in aanschaf dan de nieuwste top-end Snapdragon 8 Gen 2.

Vermoedelijk raakt zo’n detail pas definitief bekend tegen of tijdens lancering van de Phone (2). Zelfs zonder dit detail staat vast dat de tweede smartphone van Nothing een pak krachtiger wordt dan de Phone (1). Dit toestel wordt aangedreven door Qualcomms Snapdragon 778G+-chipset die gericht is op middenklasse-toestellen. Naast de winst in pure rekenkracht, mag je ook verwachten dat de prijs van de Phone (2) flink stijgt ten opzichte van zijn voorganger. De eerste generatie Nothing-telefoon koop je nu nog vanaf 469 euro; een fractie van de prijs van menig high-end toestel.

Verdere details van de Phone (2) laat het merk voorlopig onder het doek. Via een groot lek zijn we recent wel meer te weten gekomen over het toestel; zo zou de batterijcapaciteit zijn toegenomen tot 5.000 mAh, vanaf 4.500 mAh op de Phone (1). Qua opslagconfiguratie wil Nothing het vrij simpel houden: alle varianten krijgen 12 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Het scherm heeft een nog ongeweten formaat, maar wat wel vast zou staan is dat hij een 120 Hz beeldverversing biedt.

Nothing stapt uit startup-fase

Pei kondigde tijdens MWC 2023 ook meteen aan dat de Phone (1) het bedrijf geen windeieren gelegd heeft. Op minder dan één jaar tijd verkocht de Britse fabrikant meer dan 650.000 toestellen. Hoewel Nothing zichzelf graag portretteert als start-up, laten de cijfers alvast een ander beeld zien. Eerder bracht het merk al naar buiten meer dan 600.000 exemplaren van zijn draadloze in-ears, de Ear (1) te hebben verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business