Nieuws

Gratis back-up van Linuxservers met nieuwe Veeam-tool

Met Backup for Linux onthult Veeam een nieuwe gratis back-up oplossing speciaal gericht op Linux-servers, zowel in de cloud als in lokaal.

 
Virtuele Linuxmachines back-uppen, daarvoor kan een bedrijf al bij Veeam terecht sinds dag één, maar het repliceren van een Linux-server is moeilijker. Volgens Veeam-CEO Ratmir Timashev heeft meer dan de helft van de bedrijven wel ergens iets dat op Linux draait, en met de introductie van een nieuw product tijdens de VeeamOn-converentie in Las Vegas wil hij dat die bedrijven bij Veeam komen aankloppen voor hun back-up noden.

Veeam Backup for Linux is een gratis tool waarmee IT-administrators Linuxservers integraal kunnen back-uppen. “We ontwikkelden het product op vraag van onze klanten”, aldus Timashev. “Zij zochten een eenvoudige oplossing voor hun Linux-workloads.” Veeam speelt in op de aan populariteit winnende hybride cloud. Gebruikers kunnen dus back-uppen van publieke naar private cloud, andersom, of van de éne privésite naar de andere. Wie wil kan de tool dus gebruiken met z’n eigen hardware, zonder daarbij verplicht te zijn een Veeam-oplossing aan te schaffen.

Zelf instellen

Gratis impliceert natuurlijk wel dat bedrijven de tool zelf moeten managen en instellen. Administrators krijgen daarna toegang tot uitgebreide back-up en herstelmogelijkheden, zoals herstel op het niveau van de bestanden, van volumes of van volledige servers. De software integreert naadloos met Backup & Replication v9.

Omdat management en installatie niet inbegrepen is, geeft Veeam aan zijn partners nieuwe mogelijkheden om zelf diensten aan klanten aan te bieden. Backup for Linux komt naar het grote publiek in de eerste helft van 2016. Wie niet kan wachten kan zich via de website van Veeam inschrijven voor de bètaversie.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond de cloud en business continuity. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business