Nieuws

Acquia investeert half miljoen in ontwikkeling Drupal 8

In 2011 verliep de adoptie van Drupal 7 erg traag. Gedurende zes maanden na de lancering werd de nieuwe versie zelfs amper gebruikt, tot de modules werden vernieuwd en een inhaalbeweging werd gemaakt. Om dit te vermijden bij de introductie van opvolger Drupal 8 investeerde het verwante bedrijf Acquia een half miljoen dollar om de ontwikkeling van modules te versnellen.

 
Drupal wint wereldwijd aan populariteit: Drupal 8 wordt sinds de lancering in 2015 dubbel zo veel gebruikt als zijn voorganger, Drupal 7. Bij de overgang naar de nieuwe versie moeten modules echter worden aangepast, ook wel porting genoemd, om te functioneren. Het CMS is daarvoor grotendeels afhankelijk van de duizenden leden in de Drupal-community. Zij bouwen, verbeteren en onderhouden de modules.
 
“Bijdragen uit de community zijn de kern van elk opensource-project, en Drupal mag zich gelukkig prijzen met een community van meer dan 35.000 actieve bijdragers, geleid door veel van ’s werelds meest bekende merken,” laat Dries Buytaert, CTO van Acquia en oprichter van Drupal, weten. “Samen met de community leveren we onze belangrijkste release van Drupal 8, waarmee we een framework bouwen dat organisaties in staat stelt contextuele, meertalige en multichannel digitale ervaringen te bieden.”
 
Het project van Acquia kreeg de naam Drupal 8 Module Acceleration Program en ondersteunt freelancers, bureaus en andere bijdragers die meehelpen aan de ontwikkeling van modules. Ondertussen zijn er meer dan dertig modules afgewerkt. “We werken samen met klanten om belangrijke modules te identificeren, en we coördineren de inspanningen van de vele community-leden wereldwijd,” legt Chris Stone, Chief Products Officer van Acquia, uit. “De gefinancierde modules hebben een directe invloed op huidige Drupal 8-projecten van organisaties wereldwijd.” In de loop van de volgende maanden staan nog eens twintig modules gepland.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business