Nieuws

Telenet stuurt gratis digitale adviseurs op pad om kmo’s te helpen

Telenet begint aan ‘De Digitale Versnelling’: een tijdelijk project waarbij ze duizend kmo’s in contact brengen met onafhankelijke digitale specialisten voor gratis advies op maat.

 

Volgens een onderzoek van GfK in opdracht van Telenet Business waarbij 300 Belgische ondernemers werden ondervraagd, heeft één op vier kmo’s te weinig tijd om digitaal te ondernemen, en vindt een even grote groep het simpelweg te duur. Nog eens 19 procent zegt bovendien dat ze over te weinig kennis beschikken om waarde te halen uit online toepassingen. Uit de resultaten besluit Telenet dat het tijd is om de Belgische ondernemer een handje te helpen.

De Digitale Versnelling

Het telecombedrijf kondigt daarom ‘De Digitale Versnelling’ aan. In de komende maanden worden twaalf experts uitgestuurd om duizend bedrijven in Vlaanderen advies te bieden over onderwerpen als online veiligheid, e-commerce, e-mailmarketing, social media, branding, online adverteren, analytics, website, en efficiënte & infrastructuur. De twaalf specialisten zijn – net als het beoogde doelpubliek – zelfstandige, waardoor ze zich kunnen inleven in de leefwereld van kmo’s.

[related_article id=”168529″]

“Zelfstandigen die willen digitaliseren, botsen vaak op een aantal obstakels,” zegt Martine Tempels, seniorvicepresident bij Telenet Business. “Met het project ‘De Digitale Versnelling’ willen we het engagement aangaan om zelfstandigen en kleine ondernemingen te helpen om deze digitale uitdagingen om te zetten in opportuniteiten. We willen hen tonen dat online ondernemen met bijvoorbeeld een website, sociale media of e-mailcampagne niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn en snel een positieve impact kan hebben op hun zaak.”

Telenet-klant of niet

Geïnteresseerde ondernemers kunnen online een afspraak maken rond een bepaald onderwerp, en krijgen dan gedurende twee uur een van de experten op bezoek. Zo’n afspraak is volledig gratis. “Onze experts hebben geen commerciële agenda,” benadrukt Telenet. Ten slotte kan iedereen in Vlaanderen kan een gesprek met een van de adviseurs aanvragen, ook wanneer je geen Telenet-klant bent, staat op de website te lezen. Het aanbod geldt wel enkel voor kmo’s met maximaal twintig werknemers.

 

//www.smartbiz.be/article/169901/7-op-10-papierloos-kantoor-onrealistisch/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business