Nieuws

Apple pauzeerde productie M2-chip wegens slechte verkoop Macs

Mac M2
De interesse voor Macs met een M2-chip staat op een laag pitje. Zo laag dat Apple de productie van zijn chip pauzeert.

Dat computers de afgelopen maanden minder goed verkochten dan aan het begin van de coronapandemie, is intussen geweten. Onverwacht is echter dat slechte resultaten Apple er toe dwingen op de pauzeknop te duwen: begin dit jaar zou de fabrikant uit Cupertino geen M2-chips hebben laten produceren.

Die informatie leidt The Elec, een Koreaanse zakenkrant, af uit informatie van toeleveranciers. Uit verschillende bronnen verneemt de krant hoe benodigde materialen voor de afwerking van M2-chips niet geleverd werden. Momenteel worden Apple-chips gemaakt volgens een geavanceerd 5nm-proces van TSMC. Eenmaal TSMC’s werk werd afgerond, sturen zij de chips op naar een Koreaanse fabriek, waar de chip verpakt wordt. In januari en februari kwamen hier geen afgewerkte chips van de band. Ook Wacker, de Duitse fabrikant van het thermisch substraat voor de M2-SOC’s, levert al een tijdje niet meer voor Apple.  

Slechte cijfers voor M2

Op zich is de terugval in verkoopscijfers niets om hoog van op te kijken. Wat dat wel is, is dat Apple zijn productie twee maanden stillegt – iets wat nog nooit eerder gebeurde. Achter de precieze oorzaak van de plotselinge terugval is het gissen: Mac-toestellen met een M1-chip deden het namelijk bijzonder goed. Dat Apple’s nieuwste chip dat patroon niet kan aanhouden is enigszins zorgbarend.

Inmiddels zou de productie van M2-chips opnieuw zijn opgestart, maar nog lang niet op volle toeren draaien. Het is onzeker of de productielijn ooit nog een maximumvolume aan chips zal verzetten. Momenteel is de productie van Apple-chips al gehalveerd. Indien de huidige verkoopresultaten zich blijven doorzetten, lijkt het onwaarschijnlijk dat daar opnieuw verandering in komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business