Nieuws

Microsoft Edge krijgt ook afbeeldingsgenerator

Edge
Microsoft Edge krijgt meer en meer AI-tools om mee te werken. De volgende op het menu: een afbeeldingsgenerator gebaseerd op DALL-E.

Microsoft is een van de grootste investeerders in OpenAI, het bedrijf achter AI-tools zoals ChatGPT en DALL-E. Voor die investering krijgt Microsoft het recht om de producten van OpenAI in die van zichzelf te gebruiken. Microsoft Edge en zoekmachine Bing varen daar zeer goed bij. Binnenkort zouden gebruikers beelden kunnen genereren in de Edge-browser.

Dat gaat natuurlijk vandaag al: je surft naar een website waarop dat kan – en klaar! Microsoft wil de afbeeldingengenerator, die gebaseerd is op DALL-E, rechtstreeks in de browser integreren. De tool zou een plekje krijgen in de rechterbalk van je browser, maar zal daar niet vanzelf verschijnen. Op die manier moet je snel visuals kunnen maken om bijvoorbeeld aan social-posts te hangen.

Toch niet zoals onlangs met de Bing-knop gebeurde. Gebruikers die de afbeeldingengenerator willen gebruiken moeten daarvoor eerst de zijbalk openklappen. Daarna moet je een icoontje in de zijbalk toevoegen om toegang te krijgen tot die generator. Dat kan simpel door op de Bing-knop te duwen, rechtsboven. Je ziet dan het chatvenster verschijnen, maar ook een smalle strook rechts. Daar dien je op het ‘plusje’ te duwen.

Momenteel wringt het schoentje nog bij de beschikbaarheid van de tool. De volgende stap is namelijk om de schuifschakelaar naast ‘afbeeldingsgenerator’ aan te zetten. Die stap kan je enkel uitvoeren als de generator al beschikbaar is voor jou. Zie je hem niet staan? Dan is dat nog niet het geval en zal je nog even geduld moeten hebben: de verandering wordt momenteel uitgerold.

Andere Edge-updates

Microsoft voegt nog enkele andere zaken toe aan die Edge-zijbalk. Met een nieuwe functie, die ‘Drop’ genoemd wordt, is het mogelijk om bestanden en notities tussen verschillende apparaten te delen. Heb je een webpagina gevonden die je niet uit het oog mag verliezen? Of een lekker gerechtje om te maken? Je kan de link rechtstreeks in de browser opslaan. Later op de dag kan je hem in een andere Edge-browser openen, op voorwaarde dat je ingelogd bent met je account – ongeacht of je nu op PC, Mac, iOS of Android zit.  

Uitgelicht artikel workspaces Microsoft Edge lanceert preview Workspaces om browser-tabs te delen

Tot slot krijgt de internetbrowser ook een ‘efficiënte modus’, handig voor wie op de batterij van een laptop moet letten. Schakel je de modus in? Dan worden allerlei ingrepen uitgevoerd waardoor de browser minder energie verbruikt. Met de huidige efficiëntie-modus kan je bovendien aanduiden op welke manier je precies wenst in te leveren: waarop gaat de browser besparen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business