Nieuws

Microsoft Teams heeft nu ook effecten uit Snapchat

Microsoft Teams op M1 en M2 chips
Microsoft wil dat je volgende Teams-meeting net wat leuker is en voegt nieuwe filters toe aan het vergaderprogramma.

Een samenwerking tussen Microsoft en Snapchat brengt Snapchatlenzen naar Teams. Na een update kunnen Teams-meetingen opgeleukt worden met digitale effecten. De effecten zijn allemaal afkomstig uit Snapchat en kunnen je omtoveren in een karakter uit een tekenfilm of je achtergrond vervormen.

Vandaag is het al mogelijk om je omgeving te verbergen tijdens een vergadering. Daarvoor hoef je, voor je de camera aanzet, alleen de juiste achtergrondfilter in te stellen. Door de samenwerking met Snapchat tilt Microsoft de functie nu naar het volgende level. De Snapchat-effecten beïnvloeden namelijk ook dikwijls hoe de spreker eruitziet.

Snapchatlenzen in Microsoft Teams. | Beeld: © Microsoft

Vanaf het begin zijn er meer dan twintig van die nieuwe lenzen beschikbaar. Microsoft zegt dat verschillende effecten in een beurtrol beschikbaar zouden zijn. Op die manier wil Microsoft ervoor zorgen dat je de effectjes niet te snel beu bent.

Geen extra downloads

Dat de effecten nu in Teams zitten wordt mogelijk gemaakt door de Camera Kit van Snapchat. Door die software development kit (SDK) kon de AR-technologie in Teams geïntegreerd worden. Dat biedt als voordeel dat je als gebruiker geen extra programma’s moet installeren om gebruik te maken van de filters. Alles werkt naadloos samen met de software achter Teams en de camera’s en sensoren die sowieso al in je toestel ingebouwd zitten.

Uitgelicht artikel Microsoft Teams Microsoft onthult nieuwe features en apparaten voor Teams

Om een Snapchatlens in te schakelen voor je volgende Teams-meeting, kan je ze even inschakelen voor je aan de meeting begint. Eerst klik je op de knop “video-effecten” en klik je door naar de uitgebreide weergave, met meer efecten. Onder de verschillende categorieën zit nu een knop ‘Snapchat’. Door deze aan te tikken krijg je een overzicht van alle Snapchatlenzen die op dat moment beschikbaar zijn. Ook tijdens een meeting kan je de lenzen inschakelen: klik daarvoor bovenaan eerst op “Meer…” en dan op “video-effecten”. Onder dit scherm kan je ook een lens instellen.

Enkel voor zakelijke klanten

Hoewel de functie vooral leuk lijkt voor wie privégesprekken voert via Microsoft Teams, zullen particuliere gebruikers geen gebruik kunnen maken van de functie. Snapchatlenzen zijn enkel beschikbaar in Teams for Work. In een voetnoot geeft Microsoft nog mee dat de functie enkel werkt in de ‘klassieke’ Teams. Tegen het einde van het jaar wordt ze beschikbaar voor de modernere client.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business