Nieuws

Strava krijgt update met Spotify-ondersteuning

Strava spotify
Al sinds 2009 is Strava een populaire app om je sportprestaties in vast te leggen en te delen met vrienden. De app maakt nu bekend dat er een Spotify-integratie komt.

Al sinds 2009 lopen, fietsen en wandelen heel wat mensen met de Strava-app op zak. Via die app is het mogelijk om je route en sportprestatie vast te leggen en dan te delen via de app. Wie tijdens het sporten graag wat muziek luistert, moest daarvoor steeds van app wisselen. Dankzij een Spotify-integratie behoort dat wisselen nu tot het verleden.

Met Strava als meest populaire fitness-app en Spotify als meest populaire muziekstreamingdienst is het huwelijk tussen beide applicaties haast logisch. Meeste mensen luisteren namelijk vooral naar muziek tijdens het lopen of fietsen. Het is goed mogelijk dat in de toekomst meer muziekstreamingdiensten hun weg naar Strava zoeken, al zullen gebruikers het voorlopig met Spotify moeten doen.

De integratie is vooral nuttig voor wie Spotify en Strava bedient vanop een smartphone. Wearable-dragers kunnen doorgaans hun activiteiten opnemen met een slim horloge of activity tracker. Ook muziek kan op die manier bediend worden.

Uitgelicht artikel techtip strava TechTip: Sporten met Strava doe je zo

Met de Spotify-integratie is het mogelijk om muziek te pauzeren en hervatten, nummers over te slaan én door de muziekcatalogus te bladeren. Je hoeft de Strava-app dus niet meer te sluiten om een ander nummer op te zetten. Ook je favoriete podcasts en audioboeken zijn beschikbaar vanuit Strava – je hoeft dus niet noodzakelijk naar muziek te luisteren.

Zonder abonnement

Strava is gratis beschikbaar in zowel de Google Play Store als Apple App Store. Sommige functies, zoals persooonlijke heatmaps en een trainingslog, zitten achter een betaalmuur. De Spotify-integratie werkt echter gewoon zonder abonnement. Bovendien heb je ook geen Spotify-abonnement nodig om muziek af te kunnen spelen in Strava – al zal je dan wel niet teveel nummers kunnen overslaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business