Nieuws

ROG lost meer details over Windows-handheld ROG Ally

ROG Ally
Gamen op een handheld zit, na onder andere de Steam Deck van Valve, in de lift. Nu komt ROG met de ROG Ally, een gaminghandheld met Windows 11.

In april onthulde Republic of Gamers de ROG Ally: een gaminghandheld zoals Valve’s Steam Deck, al draait de ROG Ally op Windows 11. Doordat de handheld op Windows draait, is het mogelijk om er spellen uit eender welke webwinkel op te spelen.

ROG lost nu meer technische details over zijn aankomende gaminghandheld. Het merk maakt onder andere bekend dat de ROG Ally aangedreven zal worden door een custom AMD APU, speciaal voor de handheld ontwikkeld. De processor is afkomstig uit de Ryzen Z1-series en is uitgerust met RDNA 3-graphics, waardoor veeleisende AAA-spellen ook gedraaid kunnen worden. Een thermisch systeem met de naam ‘Zero Gravity’ moet er, dankzij ventilatoren met extreem dunne vinnen, voor zorgen dat het pakket niet te warm wordt.

Lichtgewicht met helder beeldscherm

Ook over het beeldscherm maakt ROG meer bekend. De handheld krijgt een Full-HD-resolutie mee en een verversingssnelheid van maar liefst 120 Hz. Bovendien heeft het paneel ondersteuning voor Adaptive Sync, waardoor het apparaat beter met wisselende framerates overweg kan. Ook voor de bediening is het scherm bovendien een troef, aangezien het hier om een touchscreen gaat. Zo kan je in Windows 11 vlot alle taken uitvoeren die je gewend bent. Dat kan bovendien ook buiten: het beeldscherm biedt een helderheid van 500 nits.

Ook over de behuizing werd goed nagedacht. Het hele toestel weegt slechts 608 gram en moet daarbij zeer prettig in de hand liggen. De ergonomische handgrepen werden ontwikkeld met een driehoekige textuur, zodat je de handheld steeds stevig vast hebt.

Verder biedt de ROG Ally een Windows 11-ervaring die maakt dat je makkelijk eender welke game, uit eender welke spellenwinkel kan downloaden. Of je nu liever games koopt via Steam, Epic Games of de Microsoft Store maakt voor de ROG Ally dus helemaal niets uit. Bovendien krijg je bij het apparaat 90 dagen Game Pass Ultimate gratis, zodat je al een aantal games kan gaan testen. Ook Armoury Crate, software waarmee je game-instellingen kan wijzigen, werd volledig aangepast aan de ROG Ally.

Prijs bekend op 11 mei

ROG deelt dus meeste details over de ROG Ally al mee. Over de prijs blijft het echter stil. Die krijgen we pas te horen tijdens het ROG Ally lanceringsevent dat op 11 mei plaatsvindt. Alle vakjes die nog niet zijn ingevuld – dus ook de prijs – zullen op dat moment bekendgemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business