Nieuws

ChatGPT krijgt privacy-upgrade en zakelijk abonnement

ChatGPT Store
© Unsplash / Levart Photographer
OpenAI kondigt in een blogpost een aantal veranderingen voor ChatGPT aan. Gebruikers krijgen meer controle over hun privacy en er komt een businessabonnement.

Op zijn website maakt OpenAI bekend dat gebruikers van hun populaire chatbot meer controle krijgen over hun privacy. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om de chatgeschiedenis in ChatGPT uit te schakelen. Om de chatgeschiedenis uit te schakelen moeten gebruikers de instellingen van het AI-systeem openen. Onder een uitklapbaar menu ‘Data controls’ is het nu mogelijk om de chatgeschiedenis uit te zetten.

Het uitzetten van die chatgeschiedenis brengt een aantal implicaties met zich mee. Zo zal, wie van de functie gebruikmaakt, niet meer helpen aan de verdere ontwikkeling van van de bot. Niet-opgeslagen gesprekken worden namelijk niet meer gebruikt om ChatGPT sterker en slimmer te maken. Wel worden nieuwe gesprekken nog dertig dagen bijgehouden. Op die manier kunnen ze gecontroleerd worden op eventueel misbruik.

Met de nieuwe privacy-optie probeert OpenAI tegemoet te komen aan eisen van EU-landen zoals Italië, die overwegen de chatbot te verbannen. De Italiaanse privacywaakhond Garante stelde eerder deze maand een ultimatum aan ChatGPT. Een van de eisen die daarin werd vastgelegd was dat gebruikers meer controle moesten krijgen over hoe hun data  verwerkt wordt.

ChatGPT Business

Professionals die meer controle nodig hebben over hun data – of bedrijven die een eigen beleid op ChatGPT willen imposeren, kunnen daarvoor nu een ChatGPT Business-abonnement nemen. Gebruik van ChatGPT Business heeft dezelfde regels als het gebruik van de ChatGPT-API. Dat houdt in dat gegevens – in een standaardconfiguratie – niet gebruikt worden om GPT verder mee op te leiden.

Uitgelicht artikel ChatGPT Store OpenAI wil ‘GPT’ als handelsmerk registreren

Bovendien wordt het ook mogelijk om data van ChatGPT te exporteren. Met een nieuwe exporteer-functie kan je ChatGPT-data van je conversaties per mail ontvangen. Het is echter niet duidelijk of die functie voor iedereen, dan wel alleen voor Plus- of Business-klanten beschikbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business