Nieuws

Dit is de koraalrode Google Pixel 7a

Google Pixel 7a
Voor het eerst is een afbeelding van de koraalrode Google Pixel 7a opgedoken. Eerder verscheen de nieuwe middenklasser al op beeld in het blauw, grijs en wit.

Over twaalf dagen moet het zover zijn: de onthulling van de Google Pixel 7a. Veel hoeft Google niet te vertellen – de specificaties en zelfs kleuropties liggen immers al op straat. Naar verluidt is de Pixel 7a straks in een zestal kleuren verkrijgbaar, waaronder Carbon Gray, Cotton White en Arctic Blue. Die kleuren doken verleden week via WinFuture op in officiële persrenders. Geruchtenverspreider Evan Blass vult dat rijtje ditmaal aan met een nieuwe, koraalrode kleur.

Pixel 7a koraalrood

Blass deelde slechts één afbeelding en bleef op de vlakte als het gaat om details van de kleurvariant. Welke naam Google aan de koraalrode kleur meegeeft blijft dan ook een mysterie. Overigens is deze oranje/rode tint voor Google niet bepaald een nieuwe kleur. De kleur verscheen eerder op de Pixel 4 en Pixel 6, evenals de Pixel Buds Pro. Vermoed wordt dat Google de koraalrode (Coral) Pixel 7a enkel in zijn eigen webwinkel verkoopt.

Volledige specificatielijst

Op Twitter lezen we via gekende geruchtenverspreider Yogesh Brar ook de volledige specificatielijst van de Pixel 7a. Zoals gekend krijgt de Pixel 7a een 6,1-inch OLED-scherm met een Full HD+-resolutie en 90 Hz beeldverversing. Onder de motorkap vinden we verder een Tensor G2-chipset, samen met 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. Er komt ook een model met 8 GB RAM en 256 GB opslag. De ruimte in de Pixel 7a wordt verder benut voor een 4.400-mAh-batterij, die met maximaal 20 watt kan worden opgeladen.

Google Pixel 7a blauw

Voor het eerst in jaren komt de Pixel 7a ook met nieuwe camerasensoren. Voor de hoofdcamera is een 64 MP-sensor gekozen, terwijl de groothoekcamera 12 MP-foto’s schiet. Ten slotte meldt Brar dat de middenklasser bij release op Android 13 draait.

Europese prijs gelekt

Recent lekte nog uit dat Google de Pixel 7a in de VS wil aanbieden voor 499 dollar, een stijging van 50 dollar ten opzichte van de 6a. Die stijging trekt de zoekgigant ook door naar Europa, stelt Roland Quandt. De journalist zegt dat de Google Pixel 7a in Europa verkocht wordt aan 550 euro, 90 euro meer dan de adviesprijs van zijn voorganger.

Google is alvast van plan die voorganger in het assortiment te houden, lekte verleden week uit. De smartphone zou bovendien in prijs worden verlaagd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business