Reddit-gebruiker bevestigt specificaties Pixel 7a

Google Pixel 7a
Via Reddit zijn de specificaties van de Pixel 7a bevestigd. Google lanceert de middenklasse-Pixel-smartphone op 10 mei.

Via geruchtenmakers zijn de specificaties van de Pixel 7a al meermaals naar buiten gekomen. Voor officiële specificaties moest nog wel gewacht worden op het lanceringsevent tijdens I/O 2023. Nog voor dat event bevestigde Redditor u/codenamejack donderdag alle specificaties van de Pixel 7a. De Reddit-gebruiker wist vroegtijdig zijn handen te leggen op de middenklasse-smartphone en deelde onder meer screenshots van Device Info HW; een applicatie om de specificaties van een telefoon te achterhalen.

Groter dan Pixel 6a

Volgens de Redditor is de Pixel 7a kleiner dan de Pixel 7, maar net wat langer en breder dan de 6a. Beide toestellen bevatten wel hetzelfde formaat scherm, met een 6,1-inchdiagonaal. Ook nu gaat het weer om een oledvariant, al heeft Google wel gekozen voor een hogere 90-Hz-beeldverversing (was 60 Hz) op de Pixel 7a. Qua piekhelderheid zou de middenklasser verder gelijk presteren aan de high-end Pixel 7, al zou hij daarmee niet ideaal zijn voor gebruik in vol zonlicht.

Wat specificaties betreft meldt u/codenamejack exact wat verwacht werd. Onder de motorkap vind je dus een Tensor G2-chipset gecombineerd met 8 GB LPDDR5-werkgeheugen, een 4.300-mAh-accu met 20 watt snelladen en draadloos laden. Omgekeerd draadloos opladen wordt niet ondersteund.

Cameraspecificaties bevestigd

Ook bevestigd is dat Google overstapt naar nieuwe camerasensoren. Voor zowel de groothoek als primaire camera is volgens de applicatie een 16,1 MP-sensor aanwezig. In werkelijkheid bevat het toestel twee 64 MP-sensoren – de camera’s gebruiken namelijk pixel-binning en voegen daarvoor vier pixels samen tot één megapixel in de geschoten foto’s. Selfies worden verder in een 12,2 MP-resolutie geschoten.

Google Pixel 7a blauw

Google zou de Pixel 7a wel enigszins hebben gelimiteerd wat camerafuncties betreft. De Redditor zegt dat onder meer de actie- en cinematische-modi ontbreken. Wel is de camera-app voorzien van de long-exposure functie.

Mix van plastic en metaal

Voor de behuizing maakt Google ten slotte gebruik van een combinatie tussen plastic en metaal. Het frame werd opgetrokken uit metaal, net als op de high-end Pixels, terwijl de achterkant van plastic is gemaakt.

Het is nu enkel wachten op de officiële onthulling. Die vindt op 10 mei plaats, bevestigde Google deze week. In Europa zou de Pixel 7a een adviesprijs krijgen van 550 euro. Daarmee is hij zo’n 90 euro duurder dan zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business