Google bevestigt lancering Pixel 7a op 10 mei

Pixel 7a teaser
Google bevestigt dinsdag dat de Pixel 7a op 10 mei wordt gelanceerd. Tezamen met de Pixel 7a toont de zoekgigant vermoedelijk ook zijn eerste foldable, de Pixel Fold.

Eerder werd al gespeculeerd over een lancering op 10 mei. Via het Indiase Google-account kwam op dinsdag het verlossende woord: de Pixel 7a wordt inderdaad op die datum gelanceerd. Waar Google India in de tweet over 11 mei spreekt, vindt de lancering voor in België en Nederland wel gewoon op 10 mei plaats. Dit heeft te maken met het tijdsverschil tussen de VS en India.

Verkrijgbaar in België?

Google bevestigt ook dat de Pixel 7a na de lancering meteen verkrijgbaar is in India. Ongeweten is of dit ook geldt voor de Benelux. Eenmaal de telefoon beschikbaar is hoeven we niet te verwachten dat hij bij Belgische winkels beschikbaar is. Vermoedelijk komt ook deze Pixel-generatie niet naar België. Wel zal je de smartphone bij onze noorderburen kunnen bestellen; Google besloot verleden jaar die markt te betreden met zijn Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

Google Pixel 7a blauw

Gelekte renders bevestigd

Op de teaser toont de zoekgigant ons een bekend ontwerp. De exacte tint, Arctic Blue, dook verleden week al op in gelekte persrenders van de nieuwe middenklasse Pixel. Ook zien we meteen de kenmerkende camerastrook met plek voor twee camera’s. Die plaatsen zijn vermoedelijk gevuld met een 64 MP-hoofdcamera en een groothoeksensor van 12 MP. Overigens is die informatie verre van bevestigd.

Waar eveneens nog over wordt gespeculeerd is de hardware van de Pixel 7a. Dat zou bestaan uit een 6,1-inch OLED-scherm met een Full HD-resolutie en 90 Hz-beeldverversing. Voor de aandrijving is volgens geruchten voorzien in een Tensor G2-chipset met 8 GB werkgeheugen. Qua opslag kunnen klanten kiezen uit 128 GB of 256 GB niet-uitbreidbare opslag.

De batterij betreft een 4.400 mAh exemplaar met 20 watt snelladen. Direct bij release draait de Pixel ten slotte op Android 13. Welke updatetermijn Google aanhoudt voor de Pixel 7a is niet geweten.

Google Pixel Fold

Vermoed wordt dat I/O 2023 grotendeels in het teken staat van Google’s Pixel-serie. Naast de 7a zouden dezelfde avond ook de Pixel Fold en Pixel Tablet hun opwachting maken. Met de Pixel Fold betreedt de zoekgigant voor het eerst het ‘plooibare’ segment. Verleden week doken daarvan nog de eerste officiële renders op. Ook dook er een live-video op van de plooibare smartphone.

Uitgelicht artikel Google Pixel Fold Google verslaat Samsungs Galaxy Z Fold 5 met nieuwe beeldtechniek

Van de Pixel Tablet zijn intussen vrijwel alle details geweten. Opvallend was ook de prijs, die tussen de 600 en 650 euro moet liggen. De tablet komt standaard met een dockingstation inclusief speakers, en moet beschikbaar komen in twee kleuren: Haze en Porselein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business