Dit zijn Xiaomi’s drie nieuwe elektrische steps

Xiaomi Electrische Scooter 4 Lite
© TechPulse/Jeffrey van de Velde
Het is weer tijd voor een nieuwe serie elektrische steps van Xiaomi. Ditmaal maken we kennis met de Electric Scooter 4 Lite, 4 en Electric Scooter 4 Ultra.

Samen met Segway (Ninebot) voert Xiaomi de boventoon in het Electric Scooter-segment. Vrijwel elk jaar brengt het merk een nieuwe reeks elektrische steps op de markt. Ditmaal konden we alvast kennismaken met de gloednieuwe Electric Scooter 4-serie, bestaande uit vier elektrische steps. Het gros van de modellen lijkt op hun directe voorgangers; Xiaomi legde dan ook duidelijk de nadruk op de Electric Scooter 4 Ultra – een elektrische step met een prijskaartje van 999 euro.

Electric Scooter 4 en 4 Lite

Een fors en voor velen haast ontoegankelijk prijskaartje. Iets toegankelijker zijn de Electric Scooter 4 en 4 Lite, met prijskaartjes van respectievelijk 499 en 549 euro.

De grootste verschillen tussen beide modellen vind je bij de motor en batterijcapaciteit. Om met dat laatste te beginnen: op de Electric Scooter 4 kom je maximaal 35 kilometer ver. Het Lite-model haalt daarentegen maximaal 20 kilometer. Bovendien is de reguliere vier een pak krachtiger met een 600 watt motor (tegenover 300 watt op de Lite). Dit vertaalt zich ook naar een lagere maximale helling: 14 procent, tegenover 16 procent op de Electric Scooter 4.

Xiaomi Electric Scooter 4
Het ontwerp van de 4 en 4 Lite is zo goed als gelijk aan elkaar. © Xiaomi

Qua snelheid zijn beide varianten begrensd op 25 kilometer per uur. Tot stilstand komen doe je met een E-ABS-remsysteem op de voorwielen en trommel- (4 Lite) of schijfremmen (4) achterop.

Nieuwe step-ervaring

Ondanks het prijskaartje mogen we de duurste elektrische step van Xiaomi niet uit het oog verliezen. Niet eens vanwege een extreem hoge range (70 kilometer), motorvermogen (940 watt) of maximale stijgingspercentage (25 procent). Nee, de nadruk mag liggen op het veringsysteem.

Beide wielen van de Electric Scooter 4 Ultra worden afzonderlijk geveerd. Niet met een demper in de wielen en het stuur, maar aparte scharnieren die veren als je over oneffenheden beweegt.

Xiaomi Electrische Scooter 4 Ultra vering
Unieke vering – © TechPulse/Jeffrey van de Velde

Dat systeem tezamen met de indrukwekkende range zal voor velen een reden zijn om de elektrische step te kopen. Uiteraard blijft nog wel de vraag of gebruikers zoveel geld over hebben voor een step.

Beschikbaarheid in België

Voorlopig zijn enkel details over de Belgische prijzen en beschikbaarheid bekend. Hieronder hebben we alle gegevens voor je op een rijtje gezet.

  • Electrische Scooter 4 Lite – 499 euro
  • Electrische Scooter 4 – 549 euro
  • Electrische Scooter 4 Ultra – 999 euro

Alle genoemde modellen zijn vanaf eind juni of begin juli beschikbaar. Nederlandse beschikbaarheid wordt verwacht in Q3 of Q4. TechPulse deed intussen navraag bij Xiaomi over de mogelijkheid om de steps met ecocheques aan te schaffen. Informatie daaromtrent wordt later bevestigt, verzekerde Xiaomi ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business