Mobvoi brengt TicWatch Pro 5 uit voor 359 euro

TicWatch Pro 5
© Mobvoi
Mobvoi heeft de Ticwatch Pro 5 gelanceerd, een Wear OS-smartwatch met zoals we van TicWatch-modellen gewend zijn twee schermen: een oledpaneel met een lcd-overlay.

Na meerdere teasers en een lange tijd wachten is het zover: de TicWatch Pro 5 is gelanceerd. Het is de directe opvolger van Mobvoi’s TicWatch Pro 3 die in september 2020 verscheen, en daarmee ook een flinke upgrade. Dat zien we om te beginnen aan het besturingssysteem waarop de TicWatch Pro 5 draait: Wear OS 3, een first voor een TicWatch-smartwatch. Voorgaande modellen draaien nog op Wear OS 2 en wachten ook nog steeds op hun update naar Wear OS 3.

Dat de TicWatch Pro 5 gelanceerd wordt met de nieuwe Wear OS-versie heeft ook van doen met de chipset. Onder de motorkap vinden we namelijk Qualcomm’s Snapdragon W5+ Gen 1. Mobvoi is de eerste fabrikant die gebruikmaakt van het nieuwe paradepaartje voor Wear OS. Althans, nieuw: het is alweer bijna één jaar geleden dat Qualcomm de chip lanceerde.

Gestapelde schermlagen

Het is klik en klaar dat de chipset moet helpen om de TicWatch Pro 5 zuiniger en sneller te maken dan zijn voorgangers. Exacte cijfers worden echter niet genoemd door Mobvoi. Al is het maar omdat de high-endsmartwatches van het merk met een unieke batterijbesparing-modi komen. Het toestel bevat namelijk niet één, maar twee schermen, die bovenop elkaar werden gestapeld.

Het reguliere scherm betreft een 1,43-inch oledpaneel waarop je gebruikmaakt van Wear OS. Wil je batterij besparen? Dan schakelt het horloge over naar het doorzichtige lcd-scherm, dat boven op het oledscherm ligt. Dat paneel heeft hetzelfde formaat, aan 1,43-inch en toont onder meer details als de tijd en hoeveel stappen je hebt gelopen. Het bovenste scherm geniet verder nog van backlight zodat hij ook afleesbaar is in de nachtelijke uren.

Reguliere smartwatch-functies

Mobvoi’s TicWatch Pro 5 is op andere vlakken vooral een regulier Wear OS-horloge. Wat je daarvan mag verwachten? We zetten alle functies voor je op een rij:

  • Sensoren: hartslag, huidtemperatuur en SpO2
  • Verbinding: bluetooth 5.2, Wifi, NFC en NFC (ingebouwd)
  • Opslag: 32 GB
  • RAM: 2 GB

Waterbestendigheid: 5ATM

Op het vlak van sportfuncties kun je rekenen op onder meer 100+ work-outprogramma’s, Vo2 Max-berekeningen, herstelaanbevelingen en automatische gps-tracking voor work-outs. Eenmaal je in bed ligt, meet de TicWatch Pro 5 ook meteen je slaapritme.

Wear OS versie-upgrades

Mobvoi geeft bij de lancering geen garanties voor toekomstige Wear OS-updates. Momenteel draait het horloge op Wear OS 3. Toch hebben we enige bedenkingen bij updates van de fabrikant. In het verleden heeft de fabrikant meermaals bewezen niet erg actief te zijn met versie-upgrades.

Beschikbaarheid en prijzen

De TicWatch Pro 5 is per direct beschikbaar in België en is onder meer verkrijgbaar via Amazon.nl voor 359,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business