Nieuws

Waarde van Twitter met twee derden gedaald

Twitter
© iStock
Musk telde eind vorig jaar een flink bedrag neer voor de socialemediasite. Nu blijft er niet veel van over.

44 miljard dollar. Dat is het bedrag dat Elon Musk in oktober vorig jaar neertelde voor Twitter. Na zeven maanden Musk blijft er van de waarde van Twitter niet veel meer over. Fidelity becijferde dat de microbloggingsite vandaag nog zo’n 15 miljard dollar waard is. Met andere woorden: Elon Musk ziet de waarde van zijn investering met maar liefst 66% dalen.

Eind maart bracht de Twitter-topman al naar buiten dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard was. Op twee maanden tijd kromp de waarde verder in naar het huidige niveau. Niet dat Elon Musk zich daarom zorgen maakt: in maart was hij er nog van overtuigd dat Twitter “ooit 250 miljard dollar waard zal zijn”.

De weg waar Musk aan moet timmeren om dat te bereiken wordt alsmaar langer. Dat terwijl er al zeven maanden volop bespaard wordt bij de socialemediasite. Musk zette een groot deel van het personeel aan de deur en zette enkele afdelingen – waaronder de persafdeling – volledig stop. Journalisten die vandaag een vraag aan Twitter richten krijgen daarom slechts antwoord in de vorm van een emoji van een lachend kakje.

Na de overname vertrokken meerdere adverteerders bij Twitter uit vrees voor hoe het sociale medium zou evolueren. Een aantal maanden later blijkt het met die evolutie goed mee te vallen, waardoor adverteerder stilaan hun weg terug naar het platform zoeken.

Twitter haalt zijn inkomsten voor een groot deel uit die advertenties. De laatste paar maanden zijn daar nog een aantal inkomstenstromen bijgekomen. Zo kunnen gebruikers nu betalen voor een Twitter Blue-abonnement om hun tweets extra zichtbaarheid te geven en van andere voordelen te profiteren. Daarnaast maakte Elon Musk de Twitter-API betalend: wie gebruik wil maken van Twitter’s data of geautomatiseerde berichten wil versturen, telt daar nu maandelijks een riant bedrag voor neer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business