Carl Pei: ‘Phone (2) renders zijn fake’

Nothing Phone (2) render
© OnLeaks/MySmartPrix
Nothing-ceo Carl Pei schreef vlak na het verschijnen van de Phone (2)-teasers een nietszeggende tweet: ‘f a k e’.

Vermoedelijk doelt de topman daarmee op de renders van geruchtenmaker OnLeaks. Die renders doken maandagmiddag op, en tonen ons een ontwerp dat grotendeels gelijk is aan de Phone (1). Zo zou de achterkant grotendeels gelijkblijven met de Glymph-ledstrips, de oplaadpad middenin en een tweetal camera’s linksboven.

Ook vooraan lijkt de telefoon goeddeels op de Phone (1); wel kreeg het toestel een upgrade naar een scherm met iets dunnere bezels. Het ontwerp toont daarnaast een tweede LED-flitser en een ronder frame met de powerknop aan de rechterzijde en de volumeknop links op de Phone (2). De usb-c-poort bevindt zich onderaan in het midden, met rechts daarvan een enkele luidspreker.

Ontwerpen zijn ‘f a k e’

Het bericht van Pei lijkt de ontwerpen echter af te wijzen. Daarmee zijn we terug bij af. Toch blijft de vraag of de ontwerpen geheel onjuist zijn, of dat enkel sommige details intussen zijn gewijzigd. Wat we intussen zeker weten is dat het rode lampje rechtsboven op de Phone (2) terechtkomt. Dit geldt ook voor wat lijkt op een fysieke slider, vlak naast dat lampje. Nothing toonde die details eerder op een render.

Daarnaast staat intussen vast dat de Phone (2) een metalen frame krijgt. Hiervoor gebruikt Nothing naar eigen zeggen 100 procent gerecycleerd aluminium. Het scherm wordt verder 0,15-inch groter dan dat van de eerste smartphone en groeit daarmee naar 6,7-inch. Verder is geweten dat de accu met 200 mAh groeit tot 4.700 mAh. Processingkracht wordt geleverd door de Snapdragon 8+ Gen 1 van Qualcomm.

Lancering in de zomer

Voorlopig is nog ongewisse hoe de Phone (2) er daadwerkelijk uit komt te zien. Verwacht wordt dat Nothing op korte termijn start met design-teasers van zijn tweede smartphone. Kort daarop in juli – op een nog onbekende datum – moet de smartphone voor het brede publiek worden gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business