Reddit zet 5 procent van werkkrachten op straat

Reddit
Reddit zet vijf procent van zijn werkkrachten op straat tijdens een reorganisatie. Ook neemt het bedrijf veel minder nieuw personeel aan dan eerder gepland.

Bij de reorganisatie gaan 90 banen verloren; goed voor vijf procent van de 2.000 medewerkers die het socialmediaplatform momenteel in dienst heeft. The Wall Street Journal meldt dit op basis van een e-mail die Reddit-topman Steve Huffman aan zijn personeel verstuurde. Het bedrijf meldt deze reorganisatie te moeten doorvoeren om de “solide resultaten van de eerste helft van het jaar” over te dragen naar H2 2023 en daaraan voorbij.

Overigens betekent dit niet dat het bedrijf al groene cijfers draait. Hoffman verwacht pas in 2024 op het breakeven-punt terecht te komen. Daarvoor moeten nu dus 90 banen wijken. Ook gaat Reddit in zijn wervingsactiviteiten snijden. Concreet zoekt het nog 100 medewerkers, terwijl het eerder tegen de 300 vacatures open had staan.

Extra API-inkomsten

Naast besparingen probeert Reddit ook nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Onderdeel daarvan zijn de betalende API-abonnementen. Ontwikkelaars kunnen hierdoor nog maar in beperkte mate de API gebruiken zonder de portefuille te moeten trekken. Reddit geeft zelf overigens een andere reden op voor de gewijzigde voorwaarden. Daarbij wijst het naar de datacollectie door AI-platformen als OpenAI’s GPT en Google Bard.

Zulke bedrijven gebruiken voor het trainen van hun modellen openbare data. Data die ze volgens de topman onder meer verkrijgen via Reddit’s API. Door geld te vragen voor toegang wil het bedrijf het Reddit-erfgoed beschermen. “Als een platform met een van de grootste verzamelingen van mens-tot-mens-gesprekken online, verspreid over de afgelopen 18 jaar, hebben we een verplichting aan onze gemeenschappen om rentmeesters van deze inhoud te zijn”, schreef het sociale medium.

Verzet tegen kosten

Vanuit de Reddit-community wordt met verslagenheid gereageerd op de kosten. Van verscheidene subreddits is bekend dat ze ‘op zwart’ gaan zo lang het platform vasthoudt aan het beleid. Daarnaast liet de ontwikkelaar van Reddit-client Apollo eerder weten dat de toekomst van zijn client onzeker is. Aan de huidige gebruikersaantallen moet de ontwikkelaar zo’n 20 miljoen dollar afrekenen, kreeg hij voorgerekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business