Europrijzen OnePlus Nord 3 zijn bekend

OnePlus Nord
© Unsplash/Vinit Vispute
Geruchtenmaker Roland Quandt heeft de Europese prijzen van de OnePlus Nord 3 gedeeld. Verwacht wordt dat OnePlus het toestel deze zomer lanceert.

OnePlus kwam verleden jaar op de proppen met de Nord 2T, een kleine upgrade ten opzichte van de Nord 2 die het jaar ervoor verscheen. Voor 2023 staat een grotere upgrade in de boeken die gepaard gaat met een forse prijsstijging, meldt Quandt. Waar de Nord 2T verleden jaar nog voor 399 euro werd verkocht, kost de OnePlus Nord 3 minimaal 449 euro. Daarvoor krijg je 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen. Meer opslag (256 GB) en RAM (16 GB) nodig? Dan betaal je straks 549 euro.

Prijsverhoging door inflatie

OnePlus reageert daarmee vermoedelijk op de forse inflatie. Eerder dit jaar besloot Samsung ook al tot het verhogen van de prijzen van zijn middenklasse A5X-toestel. De Galaxy A54 kostte bij aanvang 489 euro voor het basismodel, terwijl de A53 nog 399 euro kostte – net als de OnePlus Nord 2T. De prijsstijgingen bij het Chinese merk lijken dus forser dan bij menig concurrent.

Op basis van eerdere geruchten lijkt OnePlus echter niet roekeloos de prijzen te hebben verhoogd. Het toestel moet namelijk ook een meer high-end karakter dragen met de Dimensity 9000-chipset; een processor die weliswaar wat op leeftijd is, maar wel tot MediaTek’s topklasse behoort. Verder rustte OnePlus het toestel uit met een grote 5.000 mAh-accu met 80 watt snelladen. Het AMOLED-scherm is verder niet heel bijzonder, met een 6,74-inch diagonaal, 120 Hz verversing en Full HD+-resolutie.

Lancering in de zomer

Dat alle specificaties al bekend zijn hangt samen met OnePlus’ lanceringsstrategie. De Nord 3 werd namelijk al in China uitgebracht als de Ace 2V. Wanneer de Westerse lancering volgt is niet officieel bekend. Verwacht wordt dat dit ergens in de zomer – vermoedelijk in de maand juli – plaatsvindt.

Uitgelicht artikel Nord 3 Eerste renders OnePlus Nord 3 verschijnen online

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business