Officieel: deze OPPO-telefoons krijgen Android 14

OPPO Find X5
© Unsplash/Dylan Calluy
OPPO heeft van een elftal toestellen bekendgemaakt dat ze Android 14 ontvangen. Over de uitrol van de updates deelde het merk geen informatie.

Google onthult naar verwachting in september de stabiele versie van Android 14. Meestal is de eer aan Pixel-toestellen om de update als eerste in ontvangst te nemen. Kort daarop volgen dan de eerste toestellen van andere smartphonefabrikanten. Geweten is dat niet elk toestel de update zal mogen ontvangen; of dit het geval is, hangt af van de ondersteuningstermijn van je telefoon. OPPO geeft zijn klanten via DroidApp alvast duiding over de uit te rollen upgrades.

Elf toestellen in de wachtrij

OPPO meldt dat het in totaal elf toestellen in de wachtrij voor Android 14 heeft staan. Daarbij gaat het om modellen uit de Find X-, Reno- en A-reeksen. Wat direct opvalt aan de lijst is dat OPPO’s Find X2-serie – zowel de X2 (Pro) als X2 Neo – uit deze lijst ontbreken. De toestellen werden slechts drie jaar geleden uitgebracht, en vangen nu al bot.

Uitgelicht artikel OPPO Reno 8 Pro review header OPPO Reno 8 Pro review: smartphone vol kleine gebreken?

Dat geldt ook voor de Find X3 Neo en Reno 6 (Pro), die beide in 2021 werden uitgebracht. Waarom OPPO die toestellen na slechts respectievelijk twee en drie jaar van de updatelijst wist, is onbekend. Hieronder vind je in elk geval de volledige lijst van OPPO-toestellen die Android 14 ontvangen:

  • Find X5
  • Find X5 Pro
  • Find X3 Pro
  • Reno 8T
  • Reno 8 Pro
  • Reno 8
  • Reno 7
  • A98
  • A78
  • A57

Let wel, deze lijst is specifiek aan onze regio (Benelux). Het is goed mogelijk dat OPPO elders meer of andere toestellen updatet. Die Android-upgrades komen dan volgens de huidige planning echter niet in onze regio beschikbaar.

Functies van Android 14

Android 14 lijkt vooral vooruitgang te boeken in de ontwerpafdeling. Zo kan je meer kleuren aan je icoontjes meegeven, zijn er nieuwe klokopties bijgekomen en komt er een extra oplaadindicator. Ook verplicht Google de fotokiezer uit Android 13 in het nieuwe OS en werden wijzigingen in het systeem doorgevoerd om het batterijverbruik van systeemcomponenten te verlagen.

Momenteel bevindt Android 14 zich nog in de bètafase. Verwacht wordt dat Google in september de stabiele versie uitbrengt. Vanaf dat punt is OPPO aan zet om de stabiele versie te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business