Chrome staat eindelijk screenshots toe in incognitomodus

Google Chrome Incognito
© Unsplash / Google
Chrome-gebruikers op Android kunnen binnenkort ook screenshots maken in de Incognito-modus. Voordien was in zulke afbeeldingen enkel een ‘zwart scherm’ zichtbaar.

Google’s incognitomodus in Chrome blokkeerde jarenlang toegang tot het maken van screenshots. Het idee was dat gebruikers de modi enkel gebruikten als ze websites bezochten waarvan ze zeker wilden zijn dat niemand erachter zou komen. Dat is allang niet meer zo. Althans, het gebruik van de Incognito-modus is doorheen de jaren licht verschoven. Veel gebruikers zien dit als enige optie om trackers volledig een halt toe te roepen. Via de incognitomodus krijgen websites en externe diensten immers geen toegang tot je surfgeschiedenis.

Dat gewijzigde gebruik lijkt nu ook Google aan het denken hebben gezet. Mishaal Rahman meldt dat Chrome voor Android je straks gewoon screenshots laat maken. Momenteel bevindt die functie zich nog wel in de ontwikkelfase. Gebruikers moeten wel eerst de flag genaamd ‘Improved Incognito Screenshots’ inschakelen vooraleer ze de screenshots in Incognito kunnen maken.

Die bètaoptie vind je momenteel ook enkel nog in de Canary-versie van Chrome. Die testversie van Chrome is bedoeld voor ontwikkelaars. Gezien de optie daarin opdook, is het aannemelijk dat je op den duur ook incognito screenshots kunt maken in de stabiele versie van Chrome voor Android. Op welk moment dit staat te gebeuren is niet exact gekend. Eerst moet de functie opduiken in Chrome Beta. Meestal duurt dit testproces enkele maanden.

Verbeteringen in Chrome

Tot die tijd kun je alvast genieten van extra snelheid op Android, macOS en Windows. Daar werd de browser door een nieuwe Maglev JIT (just-in-time)-compiler namelijk vijf tot zeven procent sneller. Ook meldde de browserontwikkelaar dat de grafische prestaties in drievoud zijn toegenomen door ‘meer dan 20 optimalisaties’ die het in 2023 doorvoerde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business