Prijzen Nothing Phone (2) zijn bekend

Nothing Phone (2) render
© OnLeaks/MySmartPrix
Nothing vraagt mogelijk fors meer voor zijn tweede smartphone, de Phone (2). Het toestel wordt op 11 juli uitgebracht en moet meer premium aandoen.

Nothing’s Phone (2) is niet zomaar een vervolg op de Phone (1). De CEO van de Britse fabrikant liet eerder dit jaar weten een meer premium ervaring te willen bieden. Exacte details daaromtrent kon de topman toentertijd niet delen. Inmiddels is gekend dat het toestel onder de motorkap een high-end Snapdragon 8+ Gen 1-chipset meekrijgt; een forse upgrade vanaf de Snapdragon 7-serie chip in zijn voorganger. Die upgrade lijkt nu ook gepaard te gaan met een forse prijsstijging, schrijft Dealabs Magazine, die zegt op de hoogte zijn van de Europese prijsstelling.

Europese prijzen Phone (2)

Om te beginnen meldt de Franse publicatie dat Nothing twee configuraties van de Phone (2) aan wil bieden: met 256 GB en 512 GB opslaggeheugen. Het basismodel moet te koop komen aan 729 euro, terwijl de variant met 512 GB opslag je 849 euro moet kosten. Daarmee is het toestel goedkoper dan bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy S23 die in België minimaal 779 euro kost (256 GB opslag). An sich ook wel logisch: die smartphone bevat Qualcomm’s meest recente chipset, de Snapdragon 8 Gen 2.

Qua prijs ligt het basismodel ook in lijn met ASUS’ Zenfone 9, die gebruikmaakt van dezelfde oudere Qualcomm-chip. Op ditzelfde prijspunt kom je overigens ook Xiaomi’s 13 en de iPhone 12 tegen. Het aanbod is dus divers. De vraag is wel of Nothing daar als startup tegenop kan boksen. Het merk wist met de Phone (1) successen te boeken door in de middenklasse te opereren. Daar lijkt het dit jaar – in elk geval met zijn tweede smartphone – van weg te trekken.

Beschikbaar in twee kleuren

Tot slot meldt de Franse publicatie dat beide configuraties in het wit en zwart beschikbaar komen. Over het design moeten we alvast niet meer discussiëren. Recent wist OnLeaks meerdere renders van de behuizing te delen. Frappant was hoe minimaal de wijzigingen in het ontwerp zijn. Nothing deed dit eerder ook met zijn Ear-hoofdtelefoons, waarbij de Ear (2) zo goed als hetzelfde ontwerp meekreeg als de Ear (1).

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Nothing deelt officiële specificaties Phone (2)

Inflatie weegt mee

Geweten is dat het toestel niet alleen een high-end processor krijgt. Ook het scherm is volgens het merk 0,2-inch groter geworden, en meet nu dus 6,7-inch. Verder nam ook de batterijcapaciteit toe, tot 4.700 mAh. Elk componenten die mogelijk duurder zijn dan voorheen. Wat mogelijk ook aan de prijsstijging bijdraagt is de forse inflatie in Europa. Dat de telefoon duurder zou worden, stond ook wel vast. Nu weten we dus ook hoeveel duurder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business