ASUS Zenfone 10 blijkt compacter dan verwacht

ASUS Zenfone 10 render wit
© WinFuture
ASUS lanceert op 29 juni de Zenfone 10. Verwacht werd dat ASUS' Zenfone-serie met die smartphone zijn compacte karakter zou verliezen. WinFuture weerlegt dit nu.

ASUS is één van de laatste smartphonefabrikanten met een toestel kleiner dan 6-inch. Dat formaat houdt de Taiwanese fabrikant aan sinds de Zenfone 8. Eerder dit jaar verschenen geruchten dat het merk het compacte karakter had opgegeven: de Zenfone 10 zou een 6,3-inch OLED-paneel bevatten. WinFuture’s Roland Quandt weerlegt dit nu. Volgens de geruchtenmaker is blijft het schermformaat juist gelijk aan zijn voorganger, aan 5,9-inch.

Eveneens gelijk is de beeldverversing van het AMOLED-scherm: 120Hz. Details over de resolutie van het scherm worden echter niet gegeven. Verleden jaar kreeg de Zenfone 9 nog een Full HD-resolutie. Het is goed mogelijk dat de telefoons gebruikmaken van hetzelfde paneel. Wel lijkt ASUS de schermranden kleiner te hebben gemaakt. Met name de kin van het toestel is iets compacter. In vergelijking met menig andere high-end smartphone zijn de schermranden nog wel fors te noemen.

Minimaal 16 GB RAM

De website bevestigt eveneens dat de Zenfone 10 wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 2-chipset. ASUS combineert die chip met 16 GB RAM en 256 of 512 GB opslaggeheugen. Voor de stroomvoorziening is ten slotte een 5.000 mAh-batterij voorzien. Een forse toename van de 4.300 mAh-exemplaar in de Zenfone 9. Details over laadsnelheden worden niet gegeven. Op de Zenfone 9 bleef dit beperkt tot 30 watt.

Sterke focus op camera’s

ASUS lijkt de Zenfone 10 ook een forse camera-upgrade te bieden. Zo krijgt het toestel Samsung’s 200 MP-smartphonecamera aan boord. Die koppelt het merk met een 8 MP-groothoekcamera. In de hole-punch notch voorop is tot slot een 32 MP-selfiecamera aanwezig. Een upgrade vanaf de 12 MP-sensor uit de Zenfone 9 (en 8).

Uitgelicht artikel Asus Zenfone 9 header ASUS Zenfone 9 review: de beste compacte smartphone

Waar de Taiwanezen zich mee blijven onderscheiden is de 3,5mm audiopoort. Ook op de Zenfone 10 maakt die audiopoort weer opwachting. Verder blijft het toestel IP68 water- en stofbestendig, en is de telefoon nog altijd opgetrokken uit plastic (achterkant) en metaal (frame).

Qua prijs moet de nieuwe compacte Zenfone 749 dollar kosten. Europese prijzen zijn vooralsnog niet bekend. Het toestel wordt alvast op 29 juni aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business