Nieuwe Apple AirPods krijgen thermometer

Apple AirPods Pro oortjes
© Unsplash / Victor Carvalho
Aanstaande Apple AirPods zouden een ingebouwde thermometer krijgen. Eerder voegde Apple de temperatuursensor al toe aan de Watch Series 8.

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman is het de bedoeling dat de temperatuursensor voor de AirPods een meer accurate meting kan uitvoeren dan de polssensor. Die polssensor gebruikt Apple momenteel op zijn Watch Series 8 en Watch Ultra om de menstruatiecyclus bij te houden. Zodra de sensor aan de AirPods wordt toegevoegd wil Apple hem ook kunnen gebruiken voor de detectie van bijvoorbeeld een verkoudheid of andere ziekten. Die integratie laat volgens Gurman nog wel ‘enkele jaren’ op zich wachten.

AirPods als hoortoestel

Dat geldt ook voor een andere gezondheidsfunctie: de optie om gehoortesten uit te voeren. Net als op menig andere in-ear hoofdtelefoon spelen de AirPods daarvoor betaalde tonen af, en moeten de gebruikers aangeven welke tonen zij hebben gehoord. Op basis daarvan kan Apple mogelijke schade aan het gehoor vaststellen.

Apple onderzoekt bovendien hoe het de markt van hoortoestellen kan aanboren. Die markt is ‘rijp voor innovatie’, is de interne gedachtegang bij de technologiegigant, aldus Gurman. Het is alvast een markt waar veel geld in omgaat, met jaarlijks meer dan 10 miljard dollar in omzet. Met Conversation Boost en Live Listen betrad het bedrijf uit Cupertino al voorzichtig die markt; vooralsnog ontvingen deze functies echter geen goedkeuring van lokale toezichthouders, en worden AirPods niet onder de categorie ‘hoortoestellen’ geschaard.

Uitgelicht artikel Apple watchOS 10 Apple houdt vast aan verbod op wijzerplaten van derden

USB-C en Vision Pro-integratie

Vooraleer Apple zich positioneert als maker van hoortoestellen, brengt het eerst een update uit om integratie voor de Vision Pro te brengen. Daardoor werken de oortjes naadloos samen met Apple’s VR-headset. Daarnaast wijzigt dit jaar ook de oplaadpoort van de AirPods Pro van Lightning naar USB-C. Die wijziging gaat ook meteen gelden voor de iPhone 15-serie die in september verschijnt.

Ondertussen werkt Apple bovendien aan goedkopere AirPods. Die moeten volgens Gurman voor minder dan 100 dollar verkrijgbaar zijn. Wanneer de betaalbare Apple-oortjes gelanceerd worden, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business