Google sloopte Meet-videogesprekken voor één week

Google Meet
© Unsplash/Google
Eén week lang was Google’s Meet-videodienst haast onbruikbaar door perikelen met het geluid. De problemen deden zich specifiek voor in Duo groepsgesprekken.

Google’s situatie rond Meet blijft verwarrend. Na het opgaan van Duo in Google Meet bleven er immers twee afzonderlijke apps over: de nieuwe Meet en Meet (klassiek). Waar de eerstgenoemde app gericht is op consumenten, dient Meet (klassiek) eerder als tegenhanger van Teams. Hoewel de Duo-merknaam dus verdween en opging in Meet, bleven veel technieken achter de videodienst van Google overeind. Een daarvan is de mogelijkheid om groepsgesprekken met Duo-links te creëren.

Meet haast onbruikbaar

Degenen die daar de voorbije week gebruik van maakten, hebben wellicht gemerkt dat de dienst zo goed als onbruikbaar was. Google spreekt over geluidsperikelen waardoor gebruikers “constant een krakend geluid te horen kregen”. Het probleem deed zich voor op zowel de Android-, iOS- en Web-versies van de Google Duo-groepsgesprekken.

Het ging dus ook enkel om groepsgesprekken. Eén-op-één gesprekken via de nieuwe Meet werden dus niet getroffen. Ook de Google’s zakelijke (klassieke) Meet-dienst – waarvoor meet.google.com-links aangemaakt worden – werd niet getroffen.

Uitgelicht artikel Google Meet Google Meet laat je collega’s verbergen tijdens videogesprekken

Probleem intussen opgelost

Volgens de statuspagina wist Google het probleem donderdagavond op te lossen. Over de oorzaak zegt de zoekgigant dat een ‘foutieve wijziging in de configuratie die audio van de bron verwerkt’ het probleem mogelijk veroorzaakte. De komende dagen duikt Google “dieper in de problemen” om de kern van het probleem te achterhalen, leest de statuspagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business