Philips smijt Hue-integratie voor tv’s in de vuilbak

Philips Hue integratie
© Signify
TP Vision bevestigt te stoppen met zijn Hue-integratie voor Philips Ambilight-televisies. Reden voor het einde van de samenwerking wordt niet gegeven.

TP Vision biedt al enkele jaren de mogelijkheid om Hue-lampen te synchroniseren met Ambilight-modules op de televisies. Gebruikers kunnen de Ambilight-beleving daarmee naar een hoger plan trekken. Daar lijkt het Chinese merk ditmaal echter een streep door te zetten, schrijven Toengel en Hue Blog, die daarover bevestiging ontvingen van de televisiefabrikant. Nieuwe TP Vision-televisies met het Philips-logo en Ambilight zouden de Hue-integratie verliezen.

Dat geldt nu bijvoorbeeld al voor de 77OLED808/12, die recent werd uitgebracht. Concreet wordt de Ambilight+Hue-integratie weggelaten van alle Philips-modellen uit modeljaar 2023, meldt de site. De Chinese fabrikant biedt momenteel nog wel één nieuw model aan met Hue, de 55PML9507/12. Deze televisie verscheen al in het voorjaar van 2023. Mogelijk gaat de wijziging specifiek in met de tv’s die het merk in de tweede helft van het jaar aankondigt, meestal rond IFA in Berlijn.

Oorzaak blijft ongewisse

Waarom TP Vision stopt met de integratie van Hue is onduidelijk. Hue Blog doet intussen wel een gooi naar de reden. Signify, het Nederlandse merk achter Philips Hue-lampen, verwacht dat de Hue-integratie verdwijnt om de verkopen van zijn Hue Play HDMI Sync Box te stuwen. Die module laat je eveneens Hue-lampen synchroniseren met je televisie, en levert natuurlijk extra inkomsten op.

Uitgelicht artikel philips hue bridge Voorlopig geen Matter voor Philips Hue-lampen

Twee losstaande bedrijven

Het lijkt er ook op dat TP Vision en Signify niet bepaald zaten te wachten op een voortzetting van de samenwerking. Hoewel beide bedrijven producten onder de Philips-merknaam voeren, hebben ze in de basis niets met elkaar van doen.

Dat struikelblok lijkt nu te hebben geleid tot het einde van de integratie. Het aanschaffen van de Hue Play HDMI Sync Box (of een ouder Philips-model) is momenteel de enige oplossing mocht je de functie niet kunnen missen. Staat er al een Samsung-tv in je woonkamer? Daarvoor lanceerde Signify eerder een Hue-app om Philips Hue-lampen mee te synchroniseren. Aan die app hangt wel een flinke prijs: 130 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business