Nothing Phone (2) is nu beschikbaar in België

Nothing Phone (2) header
© Nothing
Nothing brengt de Phone (2) vandaag uit in België. Het toestel is hier beschikbaar via zowel bol.com als Fnac, met prijzen die oplopen vanaf 699 euro.

Nothing bracht een week geleden de Phone (2) uit. Dat toestel staat in het teken van het premium-karakter dat de Britse smartphonefabrikant wil uitstralen. Niet alleen ligt de prijs fors hoger dan de adviesprijs van de Phone (1) (699 euro tegenover 499 euro), de specificatielijst kreeg ook een meer high-end karakter mee. Weg is de middenklasse Snapdragon-chipset uit de eerste smartphone, die op de Phone (2) wordt ingewisseld voor Qualcomms top-of-the-line Snapdragon 8+ Gen 1.

Waarom geen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2? Volgens Nothing is deze chipset zowel razendsnel, uiterst efficiënt én heel kosteneffectief. In België is die chipset standaard gekoppeld aan 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Er is ook een model met 512 GB opslag. De batterij van de Phone (2) is net een tikkeltje groter dan op zijn oudere broer aan 4.700 mAh. Opladen gaat met 45 watt.

Die extra capaciteit heeft het toestel te danken aan zijn grotere scherm. Dat scherm meet 6,7 inch, is van het type OLED en kreeg een 120Hz-beeldverversing. Door de geïntegreerde LTPO-techniek kan het scherm continu zijn beeldverversing aanpassen tussen 1 en 120 Hz. Ten slotte is gekend dat het 6,7-inch-scherm een piekhelderheid van 1.600 nits haalt.

Nothing Phone (2) grijs
© Nothing

Geen ‘camerasmartphone’

Net als de Phone (1) is dit toestel geen camerasmartphone. Achterop treffen we een 50 MP primaire camera en 50 MP-groothoekcamera aan. Een telefotocamera ontbreekt. Voor selfies is er voor nog een 32 MP-camera aanwezig.

Glyph en Nothing OS 2.0

Uniek aan de Phone (2) is zijn Glyph-interface. Een reeks ledstrips achterop worden ingezet om je alert te maken voor binnengekomen meldingen. Ook geeft het een indicatie van de laadstatus en kan het weergeven wanneer Uber-rit bijna aankomt. Via de Composer-app kun je zelf ringtones maken die samenwerken met de Glyph-lampjes. Die kan je gebruiken voor specifieke apps, waardoor je direct weet van welke app je een melding ontving.

Nieuw op de Phone (2) is ook Nothing OS 2.0. Het merk strooit daarbij onder andere met termen als monochrome interface. Wat wel erg handig is, is dat je widgets kan instellen voor het lockscreen.

Prijzen en beschikbaarheid

Nothing brengt de Phone (2) vandaag officieel uit in België en Nederland. In België is het toestel te koop via bol.com en Fnac. We zetten hieronder de prijzen van het toestel voor je op een rij.

  • Variant met 256 GB/12 GB – 699 eurobol.com, Fnac
  • Variant met 512 GB/12 GB – 799 eurobol.com, Fnac

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business