Nieuws

Samsung Galaxy Z Flip 5 vouwt volledig dicht, zonder kier

Renders Galaxy Z Flip 5
© MySmartPrice
Vouwbare telefoons vouwen nooit helemaal dicht: er blijft altijd een kier over. De Galaxy Z Flip 5 pakt het anders aan.

Aan het einde van de maand staat Samsungs Galaxy Unpacked-evenement op de planning. Tijdens dat evenement doet Samsung heel wat nieuwe toestellen uit de doeken, waaronder ook hun nieuwe vouwbare smartphones.

Van één van die nieuwe smartphones krijgen we nu, via Samsung India, een teaser te zien. Het bedrijf deelt op Twitter een korte video van zo’n vijftien seconden. Met de video lijkt Samsung India vooral de kleuren van het nieuwe toestel in de verf te willen zetten: we zien in het videootje een lavendel-, munt- en crèmekleur voorbij komen. Samsung zal hiervoor de namen ‘Lavender’, ‘Mint’ en ‘Cream’ gebruiken. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de kleuropties voor India en Europa dezelfde.

Nette vouw

Opvallender is de manier waarop de Galaxy Z Flip 5 aan het publiek gepresenteerd wordt. De video toont de smartphones in profiel, terwijl ze in beweging zijn en in- en uitklappen. Daardoor is duidelijk te zien dat de Samsung Galaxy Z Flip 5 een nette vouw krijgt en dus volledig dicht kan.

Eerder vouwbare smartphones klappen net iets minder elegant dicht, en laten een grote kier. Of je de smartphone nu in je broekzak of handtas stopt: zo’n kier is als een magneet voor stof en andere vuiligheid. Door de kier in de Z Flip 5 te elimineren, kan de telefoon ook meteen stofdicht gemaakt worden.

Andere toestellen

Samsung lanceert op Galaxy Unpacked ook de Galaxy Z Fold 5. Ook de Z Fold 5 moet aanzienlijk verbeteren ten opzichte van zijn voorganger, alleen is nog niet duidelijk op welke manier dat precies gebeurt. Of ook de Z Fold 5 zo netjes dichtvouwt, is momenteel dus ongeweten. Daarvoor is het wachten op Galaxy Unpacked, dat op woensdag 26 juli plaatsvindt. Naast de vouwbare smartphones zal Samsung meteen zijn nieuwe smartwatches en tablets lanceren op het evenement.

Uitgelicht artikel Samsung OLED De Samsung Galaxy Z Flip 5 en Z Fold 5 worden een pak duurder

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business