Samsung bevestigt Galaxy Watch 6-varianten

Samsung Galaxy Watch 6
© Unsplash/Shawn Rain
Koreaanse Samsung-partner Funshop heeft de verschillende varianten van de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic bevestigd.

Over iets meer dan tien dagen lanceert Samsung naar verwachting de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic. Eerder bevestigde Google al het bestaan van de twee smartwatchreeksen. Details over de afmetingen van de smartwatches bleven nochtans onbenoemd. Die waren eerder wel gelekt, maar officiële informatie ontbrak. Koreaanse Samsung-partner Funshop brengt daar deze week verandering in door officieel ogende lanceringsposters van de Galaxy Watch 6-serie te publiceren.

Op die poster bevestigt Samsung de nieuwe Galaxy Watch-modellen, de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic. Het Classic-model neemt daarbij de plaats in van Samsungs Galaxy Watch 5 Pro, die verleden jaar nog de Watch Classic verving. Ook bevestigt de poster alle verschillende varianten van beide Watch 6-modellen. De Galaxy Watch 6 komt beschikbaar in 40mm en 44mm, terwijl de Watch 6 Classic verkocht wordt in 43mm en 47mm-varianten.

Samsung Galaxy Watch 6 poster
© Funshop

LTE op alle modellen

Verder wordt bevestigd dat zowel de Watch 6 als Watch 6 Classic met LTE beschikbaar komen. Dat geldt voor alle eerdergenoemde varianten. LTE-modellen komen wel tegen een hogere prijs; volgens eerdere geruchten zijn de modellen met mobiele connectiviteit steeds 50 euro duurder dan hun wifi-only tegenhangers.

Ten slotte noemt de poster 26 juli als lanceringsdatum van de Galaxy Watch 6-serie. Vermoedelijk geldt dat ook voor de Europese lancering van de nieuwe Galaxy-smartwatches. Of alle modellen ook in Europa beschikbaar komen is nog onzeker. Verleden jaren was dit wel steeds het geval, hoewel de schering van LTE-varianten soms wat beperkter uitviel.

Vlottere, zuinigere chip

Specificaties van de aanstaande smartwatches blijven verder onbenoemd. Eerder lekte wel alvast uit dat Samsung een zuinigere Exynos-chipset wil inzetten, de Exynos W930. Tegelijk neemt de batterijcapaciteit op de genoemde smartwatches toe. De Galaxy Watch 6 zou een 300-mAh-batterij meekrijgen, terwijl de Classic-model het moet stellen met 425 mAh. Hoe groot de batterij is, lijkt dus niet afhankelijk van het formaat van de smartwatch.

Uitgelicht artikel Samsung Unpacked 2023 join the flip side Galaxy Unpacked vindt plaats op 26 juli, dit weten we

Zoals eerder genoemd zijn ook al enkele prijsdetails bekend. Onderstaande prijzen van de Watch 6-serie zijn eerder uitgelekt:

  • Watch 6 (40mm): 319,99 euro
  • Watch 6 (44mm): 349,99 euro
  • Watch 6 Classic (43mm): 419,99 euro
  • Watch 6 Classic (47mm): 449,99 euro

Neem bovenstaande details wel steeds met een korrel zout, daar Samsung ze niet heeft bevestigd. Op 26 juli zullen we alvast meer te horen krijgen tijdens het Unpacked-event.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business