Nieuws

“Bing blijft gratis”, zegt Microsoft

ChatGPT Bing
© Microsoft
Chatbots zijn bijzonder handig - en voorlopig nog grotendeels gratis. Als het aan Microsoft ligt blijven ze ook gratis.

Met Microsofts Bing, Google’s Bard en OpenAI’s ChatGPT zijn er drie AI-chatbots beschikbaar van grote namen in de AI-wereld. ChatGPT is gratis te gebruiken, maar er is ook een abonnementsformule beschikbaar die je toegang geeft tot extra functies. Ook van Bing weten we dat er een betaalde Enterprise-versie op poten staat. Lang werd gevreesd dat de Bing AI, die nu beschikbaar is, ook betalend zou worden. Mikhail Parakhin, CEO van Advertising en Web Services bij Microsoft, laat via X weten dat Bing gewoon gratis blijft.

De Bing-chatbot zal dus gratis beschikbaar blijven, zoals die vandaag ook al beschikbaar is. Alles wat Microsoft meedeelt over Bing Chat Enterprise staat dus los van de chatbot zoals het grote publiek die kent. Een ingenieur van Microsoft zegt aan Windows Latest dat het niet alleen bij de chatbot blijft: ook het zijpaneel in Microsoft Edge en Windows Copilot zullen volledig gratis blijven. De Windows-fabrikant zou het Bing AI-systeem in de toekomst ook op andere plekken willen toepassen. Ook daar blijft het gebruik van de chatbot gewoon gratis.

Ook de updates die Microsoft uitbrengt voor het AI-systeem, blijven gewoon gratis. Zo lanceerde het bedrijf onlangs nog een visuele zoekfunctie. Daarmee is het mogelijk om een afbeelding aan de chatbot voor te schotelen. Het AI-systeem zal de afbeelding interpreteren, waarna je extra vragen kan stellen over wat er te zien is.

Bing wordt meer ChatGPT

Bing werd gebouwd op dezelfde taalmodellen als OpenAI’s ChatGPT. De Microsoft-bot heeft daarbij wel het voordeel dat het systeem meteen toegang heeft tot een ingebouwde zoekmachine. Op die manier kan je de chatbot ook meer recente informatie laten gebruiken – het materiaal waarmee de bots getraind worden is namelijk al wat ouder, waardoor ze niet zo goed met actuele informatie overweg kunnen. Bing werkt dat probleem grotendeels weg door een zoekmachine te integreren.

Soms wil je echter niet dat Bing het internet gaat afschuimen om een antwoord te zoeken. Microsoft werkt dan ook aan een functie om de zoekmachine tijdelijk af te koppelen. Daarmee zou Bing iets meer als ChatGPT gaan werken. Wanneer die functie beschikbaar wordt gemaakt, is echter niet geweten.

Uitgelicht artikel chatgpt voor android ChatGPT voor Android komt eraan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business