Eerste Pixel Watch 2-wijzerplaten duiken op

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google's Pixel Watch 2 krijgt naar verluidt vier nieuwe wijzerplaten. Wijzerplaten die ditmaal alvast zijn uitgelekt, ver voor de lancering van Google's tweede smartwatch.

Later dit jaar lanceert Google naar verluidt die tweede Pixel Watch. Qua ontwerp zou de smartwatch grotendeels gelijk zijn aan de OG Pixel Watch. Op softwarevlak lijkt wel het een en ander te wijzigen, meldt Android Authority. De website weet te melden dat Google vier wijzerplaten ontwikkelde voor de Pixel Watch 2: Accessible, Arc, Bold Digital en Analog Bold.

Nieuwe Pixel Watch-wijzerplaten

De eerste categorie, Accessible, bestaat uit vier vrij eenvoudige wijzerplaten. Op die wijzerplaten zie je steeds enkel de tijd en datum. Andere details zijn ook niet toe te voegen. Daarvoor kies je best de Arc, Analog of Digital-wijzerplaten. Arc Max laat je vier vlakken instellen waarop je bijvoorbeeld je gelopen stappen en het weer kan bijhouden. Wijzerplaten van de Arc, Analog of Digital-reeksen zijn ook elk aanpasbaar, met opties om bijvoorbeeld een secondewijzer te tonen.

Bold Digital doet ons meteen denken aan de nieuwe klokopties in Android 14. Met die wijzerplaten omarmt Google ook steevast het Material You-gevoel. In deze categorie vind je twee typen platen. Analog Bold biedt drie soorten wijzerplaten in twee categorieën: Info en Date. Zoals de naamgeving doet vermoeden, biedt het eerste type meer informatie, terwijl de tweede en derde juist een meer rustige kijkervaring bieden.

Ter opsomming hieronder per categorie de soorten wijzerplaten en bijbehorende afbeeldingen. De beelden zijn gelekt via Android Authority. Het is onzeker of deze ontwerpen finaal zijn, of dat ze nog worden aangepast in aanloop naar de Pixel Watch 2-onthulling.

Accessible

Vier soorten wijzerplaten: Circular, Linear, Stacked Time en Just Time.

Arc

Drie soorten wijzerplaten: Max, Minimal en Numerals.

Bold Digital

Twee soorten wijzerplaten: Just Time en Radial.

Analog Bold

Drie soorten wijzerplaten: Info, Date en Numerals.

Introductie dynamische kleuren

Onderdeel van de nieuwe wijzerplaten zijn ook de dynamische kleuren. Die passen zich aan op de achtergrond van je Androidtelefoon. Die dynamische kleurschakeling werd geïntroduceerd met Android 12, en komt dit jaar naar verluidt ook op Wear OS beschikbaar. Google’s Pixel Watch 2 is de eerste nieuwe smartwatch die van de dynamische kleuren gebruik kan maken.

googlemobielpixel watchPixel Watch 2wearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals