Nieuws

Samsung Galaxy Watch 5 ontvangt One UI Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 serie
© Samsung
Samsung is woensdag gestart met de uitrol van One UI Watch 5 voor de Galaxy Watch 5-serie. Het nieuwe besturingssysteem verscheen eerder op Samsungs Galaxy Watch 6-serie.

De Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic kregen die software mee vanuit de doos. De software biedt forse verbeteringen voor gebruikers van Samsungs Wear OS-smartwatches. Die verbeteringen zijn niet alleen toe te schrijven aan Google. Samsung verzette het ‘leeuwendeel’ van het werk – veel verbeteringen in de nieuwe softwarelaag werden door Samsung zelf aangebracht. Na de Galaxy Watch 6-serie zijn ditmaal de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro aan de beurt.

Slaapcoaching

Onderdeel van de nieuwe One UI Watch-versie is de slaapcoach. Die coach voorziet gebruikers van contextuele informatie over hun slaapritme. Ze krijgen ook adviezen toegeschreven die mogelijk tot een verbetering in het slaapritme kunnen leiden. Samsungs slaapcoach is ook visueel aantrekkelijk – gebruikers krijgen na enkele nachten een dier toegewezen dat hun type slaap visualiseert.

Informatie over slaapcoaching is beschikbaar via de smartwatches, maar ook Samsungs Health-app. De technologiegigant zegt gebruikers verder bij hun slaap te ondersteunen met zijn ‘Sleep Mode’. De slaapmodus verlaagt automatisch de helderheid van je smartphone en dempt meldingen op Galaxy Watch-horloges. Via SmartThings kan de smartwatch ook verbonden apparaten in huis uitschakelen als je in slaap ben gevallen.

Hartslagzones

Onderdeel van de nieuwe interface zijn ook de trainingen in hartslagzones. De Galaxy Watch kan je hartslagzone bepalen op basis van voorgaande activiteiten. Tijdens cardioactiviteiten laat de Galaxy Watch die hartslagzones ook zien, en kun je bepalen of je te licht (of zwaar) sport. Ook kan je deze zones gebruiken om persoonlijke sportdoelen in te stellen.

Nieuw in One UI Watch 5 zijn ook een reeks wijzerplaten. Het ontwerp van One UI Watch 5 blijft verder grotendeels ongewijzigd ten opzichte van One UI Watch 4. Een laatste handige wijziging is dat One UI Watch 5 je tussen telefoons laat wisselen zonder de smartwatch te resetten. Voordien moest een Wear OS-horloge tussentijds steeds gereset worden. Dit lijkt nu verleden tijd.

Uitgelicht artikel Nieuw ontwerp Wear OS 4 verschijnt online

Oudere Galaxy Watch-horloges

Voor zover bekend rolt One UI Watch 5, gebaseerd op Wear OS 4, eerst uit voor de Galaxy Watch 5. De nieuwe softwarelaag komt ook beschikbaar op de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic. Wanneer dit staat te gebeuren, is vooralsnog niet bekend.

Samsung meldt verder dat bepaalde wijzerplaten van One UI Watch 5 ook naar de Galaxy Watch 3 en Galaxy Watch 2 Active komen. Ook hiervoor geldt: een exacte datum wordt niet genoemd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business