Nieuws

Softwareontwikkeling Telenet verschuift naar India

Telenet
© Telenet
Liberty Global stopt met de in-house ontwikkeling van zijn Horizon TV-software. Die software wordt gebruikt op Telenets TV Box, en komt straks uit India.

Liberty Global besteedt de ontwikkeling van Horizon TV uit aan het Indiase Infosys. Dat bedrijf wist een onderhoudscontract voor vijf jaar te bedingen, meldt het in een persbericht. Met dit contract is een slordige 1,5 miljard euro gemoeid. In het contract is ook een optie tot verlenging opgenomen. Met die verlenging zou Infosys maximaal acht jaar instaan voor de ontwikkeling van Horizon TV – daarmee zou dan in totaal 2,3 miljard dollar zijn gemoeid.

Miljoenenbesparing

Klinkt als een hoop geld: in de praktijk pakt het echter anders uit. Liberty Global zegt jaarlijks zo’n 100 miljoen euro uit te sparen door de ontwikkeling uit te besteden. Die besparing zou grotendeels gehaald worden uit lagere personele uitgaven. Met de transactie gaan immers 400 ontwikkelaars van Liberty Global mee over naar Infosys.

Met de transactie stelt de telecommunicatiegigant Horizon TV ook open voor derden. Hiervoor krijgt het ook een vergoeding van Infosys. “Liberty Global geeft deze platforms in licentie aan Infosys, zodat de digitale dienstverlener best-in-class diensten kan aanbieden aan nieuwe exploitanten en nieuwe markten buiten de Liberty Global-familie. Hierdoor kunnen miljoenen nieuwe klanten over de hele wereld voor het eerst digitale entertainment- en connectiviteitsdiensten van de volgende generatie ervaren via Horizon”, onderstreept Infosys.

Wel behoudt Liberty Global alle rechten op het platform, en bepaalt het eveneens de roadmap van het entertainmentplatform. De overstap zou dus voor alle partijen voordeel moeten opleveren.

Uitgelicht artikel Telenet Liberty Global Telenet maakt bod van Liberty Global publiek

Horizon TV bij Telenet

Voor gebruikers staan bovendien enkele extra’s op het programma. Infosys stelt zijn Topaz AI-systeem te willen integreren in Horizon TV. Dit betekent mogelijk dat toekomstige Telenet TV Box-settopboxen gebruikers betere kijksuggesties kunnen bieden. Hoe dit functioneel verwerkt wordt in de software blijft nochtans onbesproken en moet dus mettertijd blijken.

Voor Telenet-klanten betekent dat de software op hun settopbox straks door een bedrijf uit India wordt ontwikkeld. Veel merken ze daar niet meteen van. Al is het maar omdat het team van Liberty Global overgaat naar Infosys.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business